Hifi van Boulder is altijd iets bijzonders. De nieuwe 3050 eindversterker is hier geen uitzondering op.
Dit monoblock is in staat om een continu een vermogen van 1500 watt te leveren, met pieken tot 6000 watt. Dit is de helft meer dan zijn voorganger de Boulder 2050, en daar is dan ook aardig wat werk voor verricht.
Want bijna alles is nieuw in de Boulder 3050 versterker.
Opbouw
Om zoveel vermogen te kunnen leveren maakt Boulder gebruik van niet minder dan 5 ringkern-trafo’s, 48 elco’s en 120 bipolaire vermogens-transistoren. De versterker heeft wel zijn eigen stroomvoorziening nodig vanaf je meterkast om tot zijn uiterste te kunnen presteren.
Alle electronica-circuits zijn zodanig opgezet om het ruis-niveau zo laag mogelijk te maken, waarbij veel gebruik is gemaakt van het ontwerp van de platenspeler voorversterker 1008.
Een volledig discreet opgebouwd versterker-circuit genaamd 99H is toegepast. De H staat voor High Voltage: +/- 38 volt om de dynamiek te waarborgen. Dit circuit is ingebouwd in een eigen behuizing en ingegoten. Zo heeft ieder kritisch audio-board intern zijn eigen aluminium behuizing gekregen, met veel aandacht aan het dempen van trillingen.
Veel vermogen is leveren is niet moeilijk – maar om dit met een hoge kwaliteit te doen is dit wel. De Boulder 3050 heeft een vervorming van slechts 0,0006%.
Behuizing
De 3050 is een mono-versterker, waarbij er wel twee verschillende behuizingen zijn voor links en rechts om het visueel aantrekkelijk te maken. Alle metaalwerk-delen zijn gevormd uit een enkel stuk aluminium.
In totaal weegt de Boulder 3050 maar liefst 172 kilogram. Om dit te dragen wordt een platform meegeleverd dat bestaat uit meerdere lagen van afwisselend zwart graniet en roestvrij-staal.
Als dit moois heeft een prijskaartje: een enkele Boulder 3050 mono-eindversterker kost 195.000 dollar.
Geef een reactie