110 inch – 3D – 4K televisie uit China

| 21 maart 2012 | door

In de strijd om de pixels en de inches is er uit onverwachte hoek concurrentie gekomen.

Niet Samsung, LG, Sharp, Panasonic of Sony, maar TCL heeft een nieuwe referentie ontwikkeld: ’s werelds eerste 3D LCD scherm met een resolutie van 4K en 110 inch doorsnede.

4K/3D/110inch/MultiTouch/…

Na de Japanners en de Koreanen lijken de Chinezen nu de voorlopers te willen zijn op het gebied van consumenten elektronica.

TCL – een bekende tv fabrikant in Azië dat in de VS onder de naam RCA werkt – heeft via haar dochteronderneming ‘China Star’ een duidelijk visitekaartje afgegeven. ’s Werelds grootste (110 inch), 4K (4x Full HD), actief 3D lcd scherm. Deze is bovendien voorzien van multi-touch mogelijkheden, een dynamische backlight, 800nits helderheid en een zelf ontwikkelde ‘Fine Stereo Performance’ technologie.

Om je een idee te geven van de grootte: de totale oppervlakte van het scherm is 3,34 vierkante meter, en deze meet diagonaal zo’n 280cm.

Chinese Ambities

De president van de flat panel afdeling is er van overtuigd dat China de tv markt zal gaan overheersen:
“China zal Japan en Zuid Korea vervangen als wereldleider in tv display schermen – voor zowel fabricage als ontwikkeling – in drie tot vijf jaar”.

Misschien dat ze daarom ook de eerste twee modellen aan de ‘Great Hall of China’ hebben gedoneerd. Er is nog niets bekend of deze schermen ook in de winkels komen – laat staan wat deze dan zouden gaan kosten.

 

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker