88 inch 8k OLED televisie van LG

| 1 januari 2018 | door

Nu 4k UHD televisies met HDR gemeengoed gaan worden wil dat natuurlijk niet zeggen dat de fabrikanten het hier bij laten OLED gaat de volgende fase in, met 8k resolutie schermen.

Op de CES 2018 (volgende week) zal LG een 8k televisie tonen met een formaat van 88 inch – dat is een diameter van 225cm.

LG & OLED

Deze tv is zowel het grootste OLED paneel wat op dit moment bestaat als degene met de hoogste resolutie. Tot nu toe is het grootste OLED scherm 77″ groot, en deze heeft een resolutie van ‘slechts’ 4k. Deze zit in tv’s van zowel LG, Panasonic als Sony – maar is gemaakt door LG.

LG is de enige fabrikant die grote OLED schermen maakt, aangezien haar Koreaanse rivaal zich richt op QLED. LG blijf desondanks flink investeren – om een voorsprong te behouden als er concurrenten opkomen. Binnenkort gaan ze een nieuwe OLED fabriek bouwen in Guangzhou, China.

88″ 8K

Volgens het persbericht van LG is het 8K oled paneel even dun als de bestaande OLED 4k schermen, omdat er – in tegenstelling tot LCD – geen backlight nodig is die bij een dergelijk groot scherm groter en dikker wordt.

Het 8k scherm zal waarschijnlijk niet heel snel in grote getalen verkocht worden: er is nog niet eens heel veel 4k content, en 8k films/series/documentaires zullen nog wel even op zich laten wachten. Bovendien zal het ongetwijfeld ook geen goedkope televisie worden…

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart