Achter de schermen bij Bang & Olufsen [video]

| 20 juni 2013 | door

Bang & Olufsen staat al heel wat jaren bekend om haar bijzondere stijl in zowel uiterlijk als weergave.

bang-olufsen

Trots als ze zijn op haar producten wilden ze ook de buitenwereld een kijkje geven achter de schermen. De fabricage van de verschillende producten, maar ook zeker de filosofie hierachter. Daarom hebben ze een aantal video’s gemaakt waarin ze dit gedaan hebben. En omdat dit kijkje natuurlijk net zo stijlvol moest zijn als haar producten, hebben Discovery Channel uitgenodigd om deze opnamen te maken.

Het resultaat is een collectie aan video’s waarbij op verschillende manieren de werkwijze van Bang & Olufsen belicht wordt. Sommigen met veel uitleg, anderen laten de beelden voor zichzelf spreken, maar allemaal de moeite waard. Bekijk ze eens:

Beolab 14

Twee video’s over hoe de bijzondere Beolab 14 wordt gemaakt. De werkzaamheden om dit hometheater systeem te maken worden getoond, maar ook hoe ze in Denemarken het systeem testen. Onderdeel daarvan is bijvoorbeeld een ‘rook-test’: kunnen de Beolab 14 onderdelen tegen 10 jaar stevige rokers in huis?

Les Miserables

Bang & Olufsen heeft samengewerkt met Universal Music om het geluid van de film ‘Les Miserables’ op een hoger niveau te tillen. Gezamenlijk hebben ze een 5.1 surround soundtrack gemaakt, en met de techniek van Bang & Olufsen zijn de zangpartijen live opgenomen op de set zelf.

 
 

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker