Apple Music in beta op Sonos

| 20 december 2015 | door

Apple Music is vanaf nu beschikbaar voor Sonos gebruikers. De iOS, Android, Mac en Windows apps zijn nu allemaal in staat om muziek te streamen vanaf Apple Music.

sonos-apple-play

Streaming van deze dienst op het multiroom systeem is nog in beta, maar Sonos claimt dat deze al wel heel solide is. Zo solide dat ze iedere gebruiker heeft uitgenodigd tot deze beta. Verwacht wordt dat begin volgend jaar het ‘beta’ label verwijderd wordt.


Beta-waarschuwing

Sonos is er helder in: ze moeten het allemaal nog perfectioneren, en wil daar niets liever dan een hele grote groep enthousiaste gebruikers voor gebruiken:

“Misschien heb je het al gehoord. We werken samen met Apple Music om jouw huis te vullen met nog meer muziek. En we hebben nu een beta test beschikbaar met eindeloos veel mogelijkheden, speciaal voor jou. Begin nu.
We hebben alleen nog een paar enthousiaste muziekliefhebbers zoals jij nodig om het te perfectioneren. Op basis van jouw feedback kunnen we nog een aantal laatste wijzigingen aanbrengen. Dus zou het geweldig zijn, als je ons laat weten wat je goed vindt en wat je nog graag verbeterd zou willen zien.

 

Apple Music en Sonos

Voor Sonos is het belangrijk om Apple Music op haar systeem te integreren. De streaming muziekdienst van Apple is groot – waarschijnlijk de grootste concurrent van Spotify – en Sonos heeft altijd gezegd zoveel mogelijk keuze te willen bieden op het gebied van muziek – en muziekdiensten. Apple Music is al weer de 31e (!) muziek-service dat geintegreerd op Sonos aanwezig is.

Maar ook voor Apple is de integratie belangrijk. Sonos is het meest populaire multiroom systeem, en ook geliefd onder Apple gebruikers. Als je geinvesteerd hebt in een Sonos systeem was Apple Music tot nu niet interessant genoeg, omdat je thuis de muziek niet via Sonos kon afspelen (tenminste – niet eenvoudig). Apple Music zal de Sonos integratie ongetwijfeld diverse mensen over de streep trekken

sonos-apple-music

Meedoen aan Sonos beta

Wil je nu ook al Apple Music op je Sonos systeem, dan kun je eenvoudig deelnemen aan het beta-programma. Maar een waarschuwing vooraf.
Het is leuk om als eerste bepaalde functionaliteiten en verbeteringen te krijgen, maar iedere keer als er nieuwe software voor je klaarstaat moet je zowel je Sonos systeem als alle controller-apps updaten. Als je Sonos bedient vanaf meerdere apparaten met meerdere mensen (telefoons, tablets, pc’s) kan het wel eens irritant worden om weer te moeten updaten.

Mocht je hier niet bang voor zijn, doen dan dit op je smartphone:

  1. Open de Sonos app
  2. Klik “Settings”, en dan op “Advanced Settings”
  3. Klik verder naar “Beta Program”
  4. en dan weer “Join the Beta Program”
  5. Update your Sonos system*
  6. Voeg Apple Music toe vanuit het “Add Music Services” menu

 

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart