Denon HEOS breidt uit met Soundbar en een portable luidspreker

| 19 april 2015 | door

In een summiere sneak-preview heeft Denon de sluiers opgelicht van een tweetal nieuwe familieleden van de HEOS telg: de Heos HomeCinema, en de Heos 1

denon-heos-soundbar

 

Summiere sneak preview

Op de website http://www.denon.co.uk/uk/sneakpreview staat niet veel, en wat er staat was eigenlijk al veel langer aangekondigd. Geen specificaties, geen prijzen – maar wel foto’s die toch weer nieuwsgierig maken.
Iets later dan gepland (ze zouden eigenlijk in het voorjaar van dit jaar komen) komen de twee extremen op de markt.

Enerzijds de Heos HomeCinema: een zo te zien redelijk grote soundbar voor onder de televisie, en aan de andere kant van het spectrum de Heos 1 – een luidspreker van beperkt formaat die werkt met bluetooth, maar ook ‘portable’ is.

Een vergelijk met de draadloze multiroom luidsprekers van Sonos is onvermijdelijk. De Heos HomeCinema zal concurreren met de Sonos Playbar, waarbij het zich waarschijnlijk zal onderscheiden op het gebied van geluidskwaliteit. De behuizing van de Heos 1 heeft iets weg van de Sonos Play:1, maar is toch beduidend anders. Sonos positioneert haar kleinste luidspreker op tactische locaties in het huis (kleinere kamers en als surround) – maar nu al is duidelijk dat de Heos 1 zich begeeft waar Sonos (nog?) niet is geweest: volledig draadloos, en voor gebruik buiten. En Denon geeft aan deze zeer ‘affordable’ is – we zijn benieuwd welk interessant prijskaartje dat gaat worden…

In goed gezelschap

De twee nieuwe Heos leden komen te staan naast/tussen zes andere.  Vorig jaar kwamen de Heos 7, 5 en 3 uit als draadloze luidsprekers, en de Heos Amp, link en Extend zijn respectievelijk een multiroom versterker, voorversterker en signaal-booster. De reviews zijn positief, waarbij met name de geluidskwaliteit wordt gewaardeerd.

De concurrentie is zwaar (met name van Sonos, op afstand gevolgd door Bluesound, Samsung, en vele anderen), maar Denon’s troeven van geluidskwaliteit, interface en jarenlange ervaring (HEOS is al ruim tien jaar oud) wegen zwaar in dit spel. De komende maanden zal de strijd ongetwijfeld weer worden opgevoerd.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart