Ècht houten Platenspelers

| 2 november 2009 | door

De hoeveelheid ‘echt’ hout in audio-apparatuur is veelal beperkt tot de buitenste paar millimeter van een luidspreker. Joel Scilley maakt onder de naam AudioWood platenspelers die onmiskenbaar van hout gemaakt zijn, met het uiterlijk van de boom waar deze uit gezaagd is.

audiowood-platenspeler

Scilley maakt diverse soorten platenspelers, van ‘organisch’ tot modern. Sommige zijn niet ‘meer’ dan een nieuwe plint rondom een bestaand model, maar een aantal exemplaren zijn ware hout-kunstwerken.

audio-wood-platenspeler-1audio-wood-platenspeler-10audio-wood-platenspeler-4audio-wood-platenspeler-5audio-wood-platenspeler-7audio-wood-platenspeler-9

Meer dan alleen platenspelers

Behalve draaitafels probeert Joel Scilley ook wel eens wat ander producten uit. Zo heeft hij in zijn ‘misc portfolio‘ iPod docks, een versterker en een klok – allemaal met een bijzonder organische houten uiterlijk.

Houten iPod docks van AudioWood

Houten iPod docks van AudioWood

Alle modellen die onder het label AudioWood worden gemaakt kun je vinden op zijn website. Exacte prijzen staan hier niet bij, maar hij heeft wel aangegeven dat een nieuwe plint voor een platenspeler zo rond 500 dollar kan kosten; de duurste exclusieve nieuwe behuizingen  kostten maximaal 4000 dollar.

[via UltimateAV]

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart