Geen OLED tv van Sony in 2010

| 16 januari 2010 | door

sony-xel-1-oled-tvAls je gehoopt had dat Sony dit jaar een OLED tv zou introduceren met een redelijk formaat, dan is er slecht nieuws.

In een interview met Sony Insider geeft Sony COO/President Stan Glasgow namelijk in duidelijke bewoordingen aan dat we in 2010 geen nieuwe OLED tv’s van Sony hoeven te verwachten. Hiermee blijft de inmiddels twee jaar oude XEL-1 het enige OLED productie-model van het Japanse merk.

oled-structuurStan Glasgow is er wel van overtuigd dat de combinatie van 3D met OLED de perfecte combinatie is.
“Een OLED televisie werkt direct – er is geen achtergrondverlichting nodig met allerlei methoden om het licht zo evenredig mogelijk te verdelen, wat het ideaal maakt voor 3D. Maar de productiekosten van een OLED scherm liggen nog te hoog om hier ook een commercieel interessant product te maken. Dat is het probleem van OLED: geweldige technologie, geweldige mogelijkheden, maar het is erg moeilijk om de kosten te drukken. Kleinere formaten zijn gemakkelijker te maken”.

[showad_468x15]Kwade tongen beweren dat Sony bewust wacht, om eerst alle LCD investeringen eerst terug te verdienen voordat OLED groot wordt ge├»ntroduceerd. Feit is wel dat er geen enkele fabrikant gokt op OLED in 2010 – die worden pas op zijn vroegst in 2011 verwacht.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart