HDMI kabels met een draaibare kop

| 12 juli 2008 | door

HDMI is voor veel mensen een ideale verbinding, waarbij hd audio èn video via een enkele kabel vervoerd worden. Er zijn alleen genoeg situaties te bedenken waarbij de stekker niet zo ideaal is.

Als de kans groot is dat de verbinding snel los gaat had Ottovonmo al een mooie oplossing, maar het komt waarschijnlijk vaker voor dat de stekker te lang is om apparatuur netjes weg te zetten.

Panasonic heeft daarvoor een nieuwe HDMI kabel ontwikkelt met een draaibare kop. Dat maakt hem eenvoudig om in te pluggen, en gedraaid in een hoek van 90° is deze maar 3 centimeter diep.

Voor het buigen van de connector hoefde er geen compromissen gesloten te worden: ze zijn gewoon geschikt voor HDMI 1.3 op resoluties tot 1080p en een bandbreedte van 10,2 Gbps.

Op de IFA zullen meer details worden bekend gemaakt – waaronder de prijs, maar volgens de geruchten brengt Panasonic deze kabel in lengtes van 1,5 en 3 meter op de markt. Als je niet zo lang kunt wachten: in veel winkels zijn nu al haakse HDMI adapters verkrijgbaar.

Via Engadget – de oorspronkelijke aankondiging van Panasonic staat hier.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker