iBamboo iPhone luidsprekerdock heeft geen stroom nodig

| 22 april 2012 | door

Van de honderden – zo niet duizenden – iPhone luidspreker-docks vallen er maar weinig echt op.

De iBamboo is daarentegen wel apart: duurzaam gemaakt van bamboo, en ze heeft geen stroom nodig om het geluid te versterken.

Het idee is niet nieuw (vorig jaar viel een keramische dock op), maar deze uitvoering is weer een voorbeeld van slim bedacht minimalisme.

Eigenlijk is het wel heel simpel: de iBamboo bestaat uit niet veel meer dan een stuk bamboo (natuurlijk) met een rechthoekig gat waar je iPhone in past. Het geluid uit die iPhone wordt weerkaatst binnenin de behuizing – en wordt daardoor versterkt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=4_nfnQheqnU

Het filmpje maakt duidelijk hoe eenvoudig het werkt. Helaas is ook direct te horen wat de kwaliteit van het geproduceerde geluid is: behoorlijk slecht. Maar als volume belangrijker is dan kwaliteit dan is het een stijlvolle oplossing. Goedkoop ook trouwens: slechts 6 dollar.

Op het moment is de iBamboo Speaker volledig uitverkocht. Maar voor de liefhebbers is deze binnenkort weer te koop: niet alleen in bamboo, maar ook in zwart bamboo en doorzichtig gerecycled plastic. Bovendien zijn er nog plannen voor nieuwe modellen, om ook bezitters van iPads, maar ook iPod Touch en iPhone 3 te voorzien van een duurzame dock.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker