KEF M200 en M500 hoofdtelefoons

| 27 april 2013 | door

KEF heeft twee hoofdtelefoons geïntroduceerd in de ‘M-Serie’. Voor het Britse merk zijn de M200 en de M500 de eerste stappen in een overvolle markt, maar met haar ijzersterke geschiedenis op het gebied van luidsprekers zijn ze in staat om toch op te vallen.

KEF M500 hoofdtelefoon

Hoofdtelefoons van KEF

Ieder merk lijkt tegenwoordig wel hoofdtelefoons uit te brengen. Niet vreemd natuurlijk – onder andere smartphones zorgen ervoor dat er nog nooit zoveel hoofdtelefoons verkocht werden.

Hoewel je je soms afvraagt of een fabrikant zich niet eigenlijk bij haar leest moet houden, is luidsprekerfabrikant KEF van harte welkom in deze markt. Ruim 50 jaar ervaring met high-end audio en regelmatig vernieuwend (zoals in de afgelopen jaren met de Muon, Blade en de LS50) krijgen ze absoluut het voordeel van de twijfel. En het feit dat concurrent Bowers & Wilkins ook een aantal uitmuntende hoofdtelefoons heeft geintroduceerd maakt het alleen maar interessanter om te zien wat KEF precies gaat uitbrengen. Ze starten met twee modellen: de M500 en de M200 hoofdtelefoons.

M500 ‘over-ear’

De M500 sluiten om je oren, en maken gebruik van een full-range driver van 4 centimeter met een neodymium magneet. De aluminium spreekspoel is met koper bekleed, en de combinatie van deze twee levert – volgens KEF – “een krachtig muzikaal geluid met een strakke en schone bas”.

kef-m500-details

Bij de meeste ‘opvouwbare’ hoofdtelefoons worden er twee scharnieren gebruikt. De KEF M500 daarentegen heeft een ‘smart hinge’ dat op twee assen kan bewegen. Dat maakt het eenvoudig om de hoofdtelefoon op te bergen in de meegeleverde case.

M200 ‘in-ear’

De in-ear M200 hoofdtelefoon heeft ondanks het kleine formaat een bijzonder ontwerp gekregen van KEF. Om er voor te zorgen dat ze ook echt in je oor blijven zitten heeft KEF gekozen voor zeer dunne silicone oordopjes die zich aanpassen aan je oorkanaal.

kef-m200-hoofdtelefoon

KEF heeft zelfs een korte video gemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe je de M200 het beste kunt gebruiken.

Net als de KEF M500 is de KEF M200 voorzien van een kabel mèt Apple bediening, en een losse case om de hoofdtelefoon te beschermen als je deze niet gebruikt.

Prijzen

De KEF M200 in-ears zitten duidelijk in het ‘premium’ segment met een prijs van 200 euro; de over-ear KEF M300 kost 300 euro.

Beide zullen moeten concurreren met zowel high-end in-ears als goede over- en on-ears (zoals B&W’s P3 en P5). Maar de allereerste reacties zijn overwegend zeer positief, waarmee KEF ondanks een late instap toch een welkome nieuweling is in de wereld van de hoofdtelefoons.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker