LG investeert stevig in OLED

| 24 februari 2013 | door

LG wil de voorloper zijn op het gebied van OLED tv’s. Na diverse jaren een belofte te blijven kreeg LG het als eerste voor elkaar om ook echt een OLED tv te verkopen.

LG-55EM9700-10

Het Koreaanse bedrijf houdt bovendien de druk op de ketel houden door een nieuwe fabricagelijn OLED scherm te installeren met een waarde van 655 miljoen dollar.

OLED vs LCD

De nieuwe technologie heeft zich al zeker bewezen in alle demo-modellen van de grote merken, maar tot een echte doorbraak is het nog niet gekomen. Naast alle ontwikkelproblemen in de afgelopen jaren is er een nieuwe tegenslag: de crisis. Er worden minder tv’s verkocht, daardoor is er sprake van overproductie, wat er weer voor zorgt dat fabrikanten minder investeren.

De fabricage-lijn is in staat om moeder-panelen te maken waaruit zes OLED schermen voor hun tv’s te maken. Naar verwachting zal de productie in de eerste helft van 2014 gereed zijn voor ongeveer 26.000 van dergelijke panelen per maand.

Door deze investering zullen OLED tv’s sneller beschikbaar komen, en ook goedkoper worden. Want met 12.000 euro voor deĀ 55EM9700s (LG’s OLED tv) zal de lcd/led niet snel vergeten worden.

 

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker