LG ThinQ voor alle intelligente electronica

| 26 december 2017 | door

LG is – net als de meeste grote merken – steeds meer bezig met Artificial Intelligence. Om duidelijk te maken welke producten nu allemaal ‘kunstmatig intelligent’ met elkaar praten heeft LG daarom een eigen ‘sub-merk’ in het leven geroepen: ThinQ.

Alle huishoudelijke apparaten, consumenten-electronica en overige apparaten met het ThinQ logo zullen met elkaar praten en leren van jouw gedrag.

LG geeft aan dat ThinQ producten ‘de mogelijkheden hebben voor deep learning en te communiceren met een andere product, gebruik makend van diverse AI technieken van partners en van LG’s eigen AI technologie DeepThinQ.

 

DeepLinQ

Er is een duidelijk onderscheid tussen DeepLinQ en LinQ. De eerste is de techniek die LG zelf heeft ontwikkeld voor kunstmatige intelligentie, en LinQ zijn de producten waar deze in toegepast kunnen worden, maar de AI eigenschappen kunnen ook van andere (niet-LG) technologieën komen.

DeepLinQ is op CES 2017 aangekondigd; voor de komende CES zal LG zich mogelijk meer richten op de toepassing hiervan.

Mogelijkheden

Wat de extra mogelijkheden gaan worden is niet vermeld; alleen het feit dat er iets gaat gebeuren is bekend gemaakt. LG geeft ‘geen verdere informatie op dit moment’. Hoe we de mogelijkheden van LinQ kunnen gaan ‘ervaren’ zal dus nog onduidelijk blijven, maar hopelijk zullen er wat sluiers opgelicht worden op de CES 2018 in de tweede week van januari.

Eén van de aspecten waar AI veel wordt toegepast is het ‘persoonlijker’ maken van diensten. Wellicht weet je LG televisie straks al wat je wilt zien voordat je zelf Netflix hebt opgestart, op basis van je net uit de koelkast hebt gepakt. Stemherkenning is de trend van 2017, dus dat zal er ook bij horen. Of ‘ziet’ je wasmachine dat je nieuwe onderbroeken nodig hebt…

Grote kans (of groot risico) is het op maat maken van reclames die je ziet op TV, op basis van niet alleen je kijkgedrag, maar ook door wat je doet in huis (LG biedt een breed assortiment aan huishoudelijke apparaten: wasmachines, drogers, koelkasten, vriezers, vaatwassers, stofzuigers..) en daarbuiten (LG telefoons). En als fabrikanten hun kennis van jou gaan delen zal dit alleen maar beter/irritanter gaan worden (doorhalen wat niet van toepassing is).

 

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart