LG verkoopt maar 200 OLED tv’s

| 24 april 2013 | door

De OLED tv is eindelijk te koop – maar de verkoop valt nog tegen.

lv-oled

Sinds LG in Korea is gestart met de verkoop van haar 55″ OLED tv zijn er nog maar 200 van verkocht. Het stevige prijskaartje heeft de verkoop niet geholpen, maar recente aandacht voor andere technieken weerhoudt mensen er ook van te investeren in OLED.

Op de CES werd het duidelijk dat de strijd om de eerste ‘consumenten’ OLED door LG gewonnen zou worden. Landgenoot Samsung liet ook een 55″ OLED tv zien, maar deze is voorlopig nog niet te koop. In februari konden de eerste aangeschaft worden, onder andere bij Harrods in Londen, voor 10.000 pond.¬†En inmiddels zijn er ongeveer 200 van verkocht.Voor een techniek waar veel van wordt verwacht, en de eerste reacties unaniem lovend waren, is dit een erg klein aantal.

Hier zijn twee redenen voor te bedenken. Enerzijds natuurlijk de prijs: 12.000 euro is heel veel geld voor ene televisie. En net nu OLED beschikbaar komt verschijnt een nieuwe technologie met veel potentie: Ultra HD. Als je dan toch het nieuwste van het nieuwste wil hebben, dan hoop je dat binnen een jaar er ook 4K OLED tv’s te koop zijn… Sony en Panasonic richten zich bijvoorbeeld daarop.

Geduld gevraagd

Ondanks een zwakke start verwacht LG de komende 24 maanden ‘aanzienlijke’ hoeveelheden OLED tv’s te verkopen, net als 4K tv’s. Een woordvoerder liet weten dat het minimaal twee, maar waarschijnlijker drie jaar zal duren voordat een OLED televisie evenvel kost als een high-end lcd/led scherm op het moment.

OLED Gebogen en 21:9 tv’s

Wat LG ook liet weten is dat het binnenkort grotere 21:9 televisies zullen verschijnen, naast de al bestaande ‘super-breedbeeld’ 21:9 monitoren die ze inmiddels heeft uitgebracht. En op het gebied van OLED gaan ze verder op het reeds ingeslagen pad van gebogen schermen. Op de CES waren de eerste prototypen hiervan te zien – later dit jaar moeten deze ook echt te koop zijn.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker