Magico M Project luidspreker – speciale verjaardagseditie van 155.000 euro

| 30 november 2014 | door

Magico viert haar tiende verjaardag met een hele bijzondere luidspreker. Genaamd het “M Project”, gelimiteerd tot 50 paar, en een prijskaartje van 155.000 euro biedt de high-end luidspreker een kijkje in wat mogelijk is op het gebied van luidsprekers als geld er niet zo heel veel meer toe doet…

magico-m-project-luidsprekers

Binnenkort komt deze echt leverbaar – voor zover je daarvan kunt spreken met zo’n prijs en beperkte oplage – voorlopig weten we dit:
De Magico M Project is een drie-weg vloerstaande luidspreker met vijf drivers.
De behuizing van bijna anderhalve meter hoog is gebogen om interne resonantie te minimaliseren. De voorzijde is ten opzichte van andere familieleden (Q, S en Mini serie) geoptimaliseerd om scherpe randen te voorkomen. Voor de kast is gebruik gemaakt van een aluminium skelet, terwijl de zijkanten van carbon-fiber zijn gemaakt.

Drivers

De vijf units zijn een tweeter, een midrange unit en drie woofers.

magico-m-project-drivers

De 28mm tweeter is compleet nieuw ontworpen, gemaakt van een geavanceerd beryllium diafragma wat met diamant is gecoat. De keuze voor deze materialen heeft te maken met een zeer lineair frequentiegedrag, extreem laag gewicht en het kunnen verwerken van hoge vermogens.

De 6 inch midrange unit is afgeleid van de Magico Q7. Een aantal deatils: neodymium base motor systeem met een extra grote magneet van 10mm hoog, gecombineerd met een extra stabilisatie magneet dat resulteert in een magnetisch veld van 1.7 Tesla.

Ook speciaal ontworpen voor het M Project zijn de 10 inch drivers, waarvan er drie gebruikt worden. Met een nieuw magneet-systeem zijn deze drivers in staat om 12mm uit te slaan om de laagste frequenties weer te geven. Volgens Magico kunnen deze woofers dan ook 120dB aan geluidsdruk leveren op 50Hz.

Het geluid dat deze vijf drivers weergeven wordt geïntegreerd door een geavanceerd crossover filter.

Specificaties

  • 1 x 1” MBD28 Tweeter
  • 1 x 6” MP6004 Nano-Tec Midrange
  • 3 x 10” MP1005 Nano-Tec Woofer
  • Gevoeligheid: 91dB
  • Impedance: 4 Ohms
  • Frequentie-bereik: 20 Hz – 50 kHz
  • Aanbevolen versterkervermogen: 50 – 1000 Watt
  • Afmetingen: 145cm x 57cm x 37cm (hdw)
  • Gewicht: 180 kilogram

Op de website van Magico vind je meer informatie. Mocht je de Magico M willen kopen, of in ieder geval willen beluisteren: bij Rhapsody in Hilversum wordt deze op 15 december gedemonstreerd.

Magico is tien jaar geleden opgericht als “een onbevangen aanval op wat mogelijk is in moderne luidspreker ontwerp” – met Project M willen ze dit zeker kracht bijzetten.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart