Modulaire AV processor NAD M17 v2

| 6 februari 2018 | door

Op de ISE 2018 in Amsterdam heeft NAD haar nieuwe/vernieuwde AV processor geïntroduceerd, de NAD Masters M17 V2.

Deze 11 kanaals processor is modulair opgebouwd zodat je zelf kunt kiezen voor opties als UHD 4k video, Dolby Atmos, Dirac akoestiek-correctie en BluOS multiroom audio.

Modular Design Construction

Het MDC concept zorgt ervoor dat nieuwe video- (zoals UHD/4k) en audioformaten (zoals Dolby Atmos) later kunnen worden ‘toegevoegd’ aan de processor, zonder dat je een compleet nieuw model hoeft te kopen.

De M17 V2 is eigenlijk het bewijs van het modulaire concept: het is de behuizing van de originele M17 maar met de meest recente video en audio MDC modules geinstalleerd. Als je een M17 (‘v1’) hebt, kun je dus met het vervangen van specifieke modules hem helemaal ‘v2’ up-to-date brengen naar eigen wens.
Een bijzonder interessant concept wat zeker voor AVprocessoren waarin de techniek erg hard gaat geschikt is. Niet veel andere merken maken dergelijke modulaire componenten, maar NAD gebruikt het voor zowel hometheater als hifi.

Mogelijkheden: 11 kanaals, Dolby Atmos, Dirac, BluOS, …

De M17V2 is een uitgebreide hometheater processor van zeer hoge kwaliteit. Het is een 11 kanaals processor met gebalanceerde uitgangen voor alle kanalen. De decoders omvatten de inmiddels gemeengoede Dolby TrueHD en DTS-HD, maar ook het object georienteerde surround-formaat Dolby Atmos.
Digitale bronnen kunnen worden optisch, coaxiaal of via HDMI aangesloten. Deze worden omgezet naar een analoog signaal zodat deze als extra multiroom zones gebruikt kunnen worden met onafhankelijke bronselectie en volume bediening.HDMI wordt ondersteund tot de meest recente features, zoals HDCP 2.2, 4:4:4 chroma, HDR en CEC/ARC.

Voor AV installaties – een markt waar NAD zich met de M17v2 op richt – is een uitgebreide set met IR repeaters, 12 volt triggers en seriele bediening aanwezig, zodat de processor zich helemaal kan laten bedienen in domotica systemen zoals Crestron. Maar ook aan ‘gewone’ universele afstandsbedieningen is gedacht met een uitgebreide set aan IR codes (zoals aparte aan/uit codes en diverse direct te kiezen presets)

Verder heeft de M17 v2 de uitgebreide Dirac Live Full room correction aan boord om het geluid aan te passen aan je kamer voor een nauwkeurigere weergave.

En NAD heeft de BluOS module geplaatst in de processor – waarmee de M17 v2 een uitgebreide collectie aan streamingdiensten (Spotify, Tidal, Deezer, radiostations) aan boord heeft, en natuurlijk eenvoudig te integreren is in het BluOS multiroom ecosysteem.

Specificaties

  • MDC modulaire opbouw met losse audio/video modules (te installeren door dealer)
  • Volledig gebalanceerd uitgevoerd audio-circuit
  • UHD 4k video
  • Dolby Atmos, Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio
  • Dirac Live Full ruimtecorrectie
  • BluOS Hi-Res Audio multi-room music player

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe AVprocessor NAD M17 v2 komt in de lente beschikbaar – voor een prijs van 6750 euro.

 

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker