Nieuwe line-up Logitech Harmony universele afstandsbedieningen

| 17 april 2013 | door

Deze week kondigde Logitech een nieuwe line-up van hun universele afstandsbedieningen aan. AVblog heeft vorige week al even kunnen ruiken aan de nieuwe producten.

logitech harmony-0448

Opvallend

Meest opvallende nieuwe product is de Harmony Smart Hub. Oneerbiedig gezegd een apparaatje dat ervoor zorgt dat je met een afstandsbediening of met je smartphone ook devices te kunnen bedienen die in een afgesloten kastje staan. In veel huishoudens staat de apparatuur zoals Playstation, Wii, digitale ontvanger/setup box in een kastje onder of in elk geval in de buurt van de tv. Wil je deze apparaten gaan bedienen dan moet het kastje open wat voor veel mensen een ergernis is.

De Harmony Hub moet hier een einde aan maken, ook met gesloten deuren kun je de apparaten bedienen. Je plaatst de Hub, die qua design weg heeft van een grote gladde kiezelsteen, in het desbetreffende kastje en je kunt met de Harmony Touch; de nieuwe Harmony Ultimate of je smartphone aan de slag.

Voor de apparaten die niet in het kastje staan levert Logitech bij de Hub twee “oogjes”, zogenaamde “ir (infrared) blasters” mee, waarmee de apparaten die zich buiten het bereik van de Hub bevinden bediend kunnen worden.

Volgens Logitech zelf is dit een van de grootste sprongen voorwaarts die ze in lange tijd gedaan hebben, een echt nieuw product in het assortiment.

logitech harmony-0441

Verlichting

In combinatie met de Philips Hue verlichting kun je zelfs je verlichting regelen met de Logitech Harmony Ultimate, de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte Harmony Touch.
Er zijn diverse scenes te programmeren zodat bijvoorbeeld het licht uitgaat als je de home-cinema set aanzet, en weer aan zodra de film is afgelopen.

Wat is wat:

Harmony Smart Control

  • Harmony Hub
  • Smartphone- of tabletapp wordt gebruikt als remote.
  • Een kleine universele afstandsbediening: de basic remote of companion remote genoemd die gebruikt kan worden als er geen telefoon of tablet in de buurt is of je je telefoon niet af wil geven aan kind, schoonvader of buurman voor het bedienen van je devices.

Logitech Harmony Ultimate

  • Harmony Hub
  • De Logitech Harmony Ultimate die tot wel vijftien apparaten bedienen. Heeft een een 2,4-inch kleuren touchscreen. Hiermee kunnen gebruikers televisieprogramma’s, films en muziek kiezen met behulp van eenvoudige swipes en aanrakingen.

Net als je telefoon geeft de afstandsbediening trillingsfeedback op touchscreen commando’s, heeft het tilt sensoren zodat de afstandsbediening aangaat zodra je deze oppakt en programmeerbare knoppen voor zowel korte als lange touch commando’s, waarmee het aantal beschikbare functies verdubbelt.
Ten opzichte van de Touch is het ontwerp naar aanleiding van gebruikservaringen iets gewijzigd, er zit een soort richel aan de achterkant waardoor de afstandsbediening beter in de hand ligt.
-Ook weer te gebruiken in combinatie met de app.

Later dit jaar zal de Harmony Smart Hub ook los verkrijgbaar worden voor de bezitters van een Harmony Touch. De Hub kan niet gebruikt worden in combinatie oudere afstandsbedieningen van Logitech.

logitech harmony-0438

Prijzen en beschikbaarheid

De Logitech Harmony Ultimate is naar verwachting vanaf mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van 279,00 euro.

Ook de Logitech Harmony Smart Control is naar verwachting verkrijgbaar in mei, voor een adviesprijs van 129,00 euro.

De Logitech Harmony Smartphone App is in de App Store van Apple en in Google Play te downloaden.

De Hub zal los zo’n 99 euro gaan kosten en wordt in de zomer in de winkels verwacht.

logitech

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker