Parrot’s Zik draadloze hoofdtelefoon met touch panel en NFC

| 12 juli 2012 | door

Parrot is vooral bekend van haar bluetooth headsets. Ze brengt nu ook ook een ‘echte’ hoofdtelefoon uit, met een hele berg aan features.

De Zik hoofdtelefoon is voorzien van bluetooth – maar er is meer. Parrot heeft er actieve noise-cancelling in gestopt, een touchpanel, ‘hoofd-detectie’, een ‘bone conduction’ sensor, vijf microfoons, NFC technologie en eigen App gegeven..
De ontwerper van de Zik is niemand minder dan Philippe Starck.

Techniek

In plaats van allerlei knopjes gaan verschillende functies via een touchpanel. Met de juiste swipe over de rechter-buitenkant regel je het volume, skip je tussen tracks, of neem je de telefoon op.
Zodra je de hoofdtelefoon van je hoofd afhaalt wordt de muziek automatisch gepauseerd, en deze start weer op het moment dat de Zik weet dat je hem weer op hebt gezet.

Noise Cancelling

Vier microfoons – twee aan de binnenkant en twee aan de buitenkant – houden het omgevingsgeluid in de gaten, en filtert deze voordat deze je oor bereiken. Volgens Parrot wordt zo’n 25 dB van het geluid gedempt.
Heel bijzonder is de ‘bone detection’ om je beter verstaanbaar te maken over de telefoon. De hoofdtelefoon is namelijk ontworpen dat deze het geluid aanpast aan de beweging van je kaak.

NFC

Naast al deze technieken is de Zik ook nog eens als eerste hoofdtelefoon ter wereld voorzien van een Near Field Connection chip. De tag in de behuizing maakt pairing met Bluetooth apparaat gemakkelijk, mits deze ook met NFC werkt natuurlijk.

Hoofdtelefoon

De Zik twee 40mm Neodynium drivers, die geluid weergeven van 10Hz tot 20kHz.
Met een DSP algoritme – genaamd “Parrot Concert Hall” wordt het effect gecreerd van concertzaal, waarbij de muziek echt van voren komt.
Deze DSP is in te stellen met een App (Android of iOS), en met deze softwae kun je ook de noise-cancelling aan- en uitzetten, de toonregeling aanpassen en de batterijlading controleren.

Opladen

Alle technologie vraagt wel energie. Zodra je alle mogelijkheden aan hebt staan kun je maximaal 6 uur luisteren, met alleen noise-cancelling aan is dat al drie keer zo lang, en in standby-modus 24 uur. Het opladen gaat via micro-usb, maar als je dat te langzaam vindt gaan dan heeft Parrot nog reserve-accu’s te koop.

De Parrot Zik hoofdtelefoon komt in eind juli/begin augustus op de markt voor (omgerekend) 400 euro. In ieder geval in de VS, UK en Australië , het is niet bekend of deze ook bij ons te koop zal zijn.
Voor meer informatie – inclusief meer foto’s en video’s – kun je op de Parrot website kijken.

.

Eén reactie op “Parrot’s Zik draadloze hoofdtelefoon met touch panel en NFC”

    Koen reageerde:

    Ziet er heel goed uit, is er ondertussen al meer bekend of hij bij ons te koop komt?


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker