Philips HTL9100 soundbar met oplaadbare surround-luidsprekers

| 27 januari 2013 | door

Philips toonde op de CES met trots de HTL900: een soundbar met een unieke eigenschap.

philips-HTL9100-afneembare-luidspreker

Het is een slim idee: een luidspreker die er normaal uitziet als een soundbar, maar wel extreem snel omgebouwd kan worden tot ├Ęcht 5.1 surround. De handigheid zit hem in afneembare draadloze luidsprekers.

Afneembaar en oplaadbaar

Het is echt zowel vernieuwend als eenvoudig: je klikt de twee luidsprekers van de soundbar, en plaatst ze achter of naast de bank. Volledig draadloos – dankzij een ingebouwde accu – kun je deze dan ongeveer tien uur gebruiken. Daarna koppel je ze terug aan de soundbar voor ‘virtual’ surround sound terwijl de luidsprekers zichzelf weer opladen.

philips-HTL9100-oplaadbare-luidspreker

Door deze opzet ben je niet alleen verlost van lange kabels naar surround-luidsprekers of netvoedingen hier naar toe, maar ook van de luidsprekers als je er geen behoefte aan hebt.
Een slimme oplossing voor echt surround zonder veel kabel, en handig als je lang niet altijd zit te wachten op luidsprekers bij je bank.

_DSC1176

Aansluiten en luisteren

De HTL9100 heeft twee HDMI ingangen (voor audio en video) plus een optische digitale audio ingang. Als extraatje is Bluetooth ingebouwd, zodat je draadloos muziek kunt streamen vanaf een smartphone, tablet of laptop.
De soundbar kan naar keuze aan de muur gehangen worden, of op een kastje/tafel onder de televisie geplaatst worden. Een sensor past automatisch het geluid aan naar de manier waarop je de HTL9100 geplaatst hebt.

Op de niet bepaald ideale locatie waar de soundbar stond uitgestald kreeg ik de gelegenheid om kort te beluisteren naar waar deze soundbar toe in staat is. Als snelle eerste indruk viel zeker op dat deze zeker in staat kan zijn om een kamer te voorzien van een effectief surround-geluid met dynamiek.

Prijs – en een kleinere zuster-soundbar

De HTL9100 komt als eerste in de VS beschikbaar voor een prijs van 800 dollar – het is nog niet bekend wanneer deze in ons land beschikbaar zal zijn.

Philips-HTL5120-soundbar
Een eenvoudige variant van de HTL9100 is de HTL5120 (bovenstaande foto). De aansluitingen en uitelijk zijn hiervan vergelijkbaar, maar deze mist onder andere de afneembare luidsprekers. De prijs hiervan zal ongeveer op 250 dollar komen te liggen.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker