Sharp Videowall PN-V701

| 9 december 2017 | door

Sharp heeft een nieuw scherm geintroduceerd: de PN-V701. In tegenstelling tot de televisies waar de meeste mensen Sharp van kennen is dit model bepaald niet bedoeld voor de standaard huiskamer, maar voor het ‘brede publiek’: in winkels, kantoren, hotels en andere plaatsen om aandacht te trekken: Digital Signage.

Net als bij ‘gewone’ televisies zijn eigenschappen als helderheid en kleurechtheid hier van belang, maar daarbovenop komt onder andere ook betrouwbaarheid en stevigheid in ‘rumoerige’ omgevingen.
In de showroom van Sharp

Sharp PN-V701

De nieuwe videowall van Sharp is de grootste in haar type. Het hoort tot de PN-V reeks, waar diverse modellen in zitten die veel gebruikt worden in high-end toepassingen in bijvoorbeeld winkels, vanwege de hoge helderheid van de schermen en betrouwbaarheid: de schermen staan in veel gevallen 24 uur per dag, 7 dagen per week aan.

Het voordeel van het grote formaat is dat er minder schermen nodig zijn – met minder zichtbare randen.

Voor een videowall van drie meter zijn slechts drie verticaal opgestelde 70 inch displays nodig. Ter vergelijking, voor hetzelfde formaat videowall zijn vier horizontaal opgestelde 55 inch displays nodig:

Drie 70 inch schermen naast elkaar is vergelijkbaar met vier 55 inch videoschermen

Calibratie, techniek, bezels

Sharp heeft bij de ontwikkeling van de videowall schermen veel aandacht besteed aan beeld- en kleurkwaliteit. Dankzij technieken als UV2A en UCCT (Uniform Colour Calibration Technology) worden kleur- en helderheid variatie in de gaten gehouden – met name om er voor te zorgen dat aan elkaar geschakelde schermen één consistent beeld blijven geven door de tijd heen.

Voor het eerst heeft een Sharp video wall display van een Mini-OPS slot voorzien. Met deze uitbreidingsmodule wordt het makkelijker om het scherm in te zetten, met bijvoorbeeld HdBase-T, of een geïntegreerde PC.

Het 70” scherm is voorzien van behoorlijk smalle randen, die bij geschakelde schermen niet heel erg opvallen.
Ze zouden waarschijnlijk nòg smaller kunnen, maar dat kan weer problemen opleveren: beschadigingen. Met name bij de verhuur van dergelijke schermen is de kans op beschading bij op- en afbouw zeker aanwezig, en dan is een net iets stevigere rand toch wel fijn.

Specificaties

  • TFT-LCD met 1920 x 1080 resolutie
  • Beelddiagonaal (inches / cm): 70/176,6
  • Backlight Technologie: LED. Direct array
  • Helderheid (cd/m2): 700
  • Contrast Ratio: 4000:1
  • Kijkhoek: 178/178 graden
  • Controle aansluitingen: RS232C in- en uit, LAN, Mini-OPS slot
  • 24/7 Werking Gecertificeerd
  • Installatie liggend of staand

Toepassingen van Sharps Videowalls

Na de presentatie van de PN-V701 werden een aantal toepassingen van Sharp Videowalls in de praktijk getoond. Niet door middel van een slideshow, maar op een aantal prominente locaties in Londen zelf: in The Photographers’ Gallery, het beroemde Harrod’s warenhuis en Victoria’s Secret. In deze laatste winkel hing onder andere een Videowall van 35 schermen langs de trap die meerdere verdiepingen bestrijkt.

In The Photographers’ Gallery worden 8 schermen verticaal gebruikt voor een bijna vierkant effect:

 

Terwijl Harrod’s in één van hun trappenhuizen op iedere verdieping weer op een andere manier de schermen inzet:

Meer informatie over deze nieuwe videowall is te vinden op de Sharp productpagina.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart