De BDP-S70 is Sony’s nieuwste top-of-the-line 3D blu-ray speler.
Deze 3D blu-ray speler heeft een flinke hoeveelheid moderne techniek aan boord voor extraatjes, gebruiksvriendelijkheid en beeld- en geluidskwaliteit.
Uiterlijk en Aansluitingen
Het uiterlijk van de speler is niet heel erg bijzonder: dun in een zwart hoogglans plastic afwerking. Aan de voorzijde zit een USB aansluiting om media van te spelen; aan de achterzijde zit er nog één. De BDP-S780 kan zowel draadloos als bedraad een verbinding met je netwerk maken. Eén HDMI aansluiting: voor de meeste mensen voldoende, maar voor een top-model was een tweede aansluiting misschien wel logische geweest. De Oppo BDP-93 heeft er bijvoorbeeld wel twee – maar die is dan ook wel een stukje duurder.
Techniek en Functionaliteiten
Deze 3D blu-ray speler is voorzien van onder andere Chroma Processing en Super Bit Mapping. Deze laatste ken je misschien nog van cd’s – maar Sony heeft de term gerecycled voor video, en heeft deze naam gegeven aan een techniek om kleurovergangen mooier te maken van zowel blu-ray’s, dvd’s of andere (online) video. “IP Content Noise Reduction Pro” schaalt video’s op tot een scherper beeld. De speler kan overweg met 3D, en ‘gewone’, 2D video kan de BDP-S780 omzetten naar een 3D beeld.
Video kan worden opgehaald via het netwerk op je eigen PC of NAS (ontsloten via DLNA) of op het internet (met diensten als Youtube). Een functie die we de komende tijd op veel tv’s en blu-ray spelers tegen zullen komen is Skype. Videobellen via je blu-ray (en televisie) is nu mogelijk – of hier heel veel gebruik gemaakt van zal worden valt te bezien, bovendien moet de benodigde camera apart worden aangeschaft.
Verder heeft Sony (nog meer) haar best gedaan om blu-ray sneller te laden – naar verluidt gaat die nu ècht snel.
Smartphone bediening
Een andere trend die zeker zal doorzetten is het gebruik van de smartphone (iPhone, iPod Touch, Android) als afstandsbediening. Alle instellingen zijn te maken via de Media Remote App, inclusief de dieperliggende instellingen. Dit is met name handig om online te zoeken: het toetsenbord van je smartphone typt een stuk lekkerder dan de cijfertoetsen van een gewone afstandsbediening.
De Sony BDP-S780 3D speler is inmiddels te krijgen in diverse (web)shops voor ongeveer 250 euro – niet gek voor zo’n uitgebreide speler.
Gerard says
Ik ben eens benieuwd hoelang de technische innovaties nog gaan blijven duren, ’n nieuw toestel staat nog niet eens ’n uurtje-(bij-manier-van-spreken) in de étalage, of er is al ’n ander in de maak, om nog maar te zwijgen over nieuwe ideeën die ingenieurs-ontwerpers uit hun mouwen-(pen) schudden, om plotsklaps al ’n nieuw idee uit-te-werken dat in hun gedachten schiet.
En tja, door-(op) de lange duur weet de gewone consument het even niet meer, ook al volgen zij de laatste nieuwe ontwikkelingen op de voet via hun pc hedendaags, en dan ja, wacht de niet echt kapitaalkrachtige consument liever nog enige tijd tot er ’n zekere stabiliteit is onder de innovatieve rage onder de merken, en houden zij het toestel dat ze reeds in hun bezit hebben, zo snel gaat het hedendaags.
Bij de kapitaalkrachtige consument werkt het dan weer grotendeels omgekeert bij-mijn-weten, vooral bij de ondernemers, die regelen het met hun dealer zodanig, dat zij hun laatst aangekocht apparaat omruilen voor het nieuwe, en dit dan tegen verminderde aankoopprijs, en dus voor hun zogezegd oude toestel nog ’n bepaalde prijs hebben gekregen, en het dan meestal via hun boekhouder per aankoopfactuur in korte-termijn afbetaling aanbrengen, tenminste, hier in Belgie gaat dat alvast zo, een kwestie dus om voordeel te bekomen vanuit het oogpunt van de fiscus, zo werkt dat-(het) normaal gesproken bij ’n goed ondernemer bij-mijn-weten hier in België.
Om nog maar te zwijgen over de aanschaf van andere materialen en producten . .
John says
Deze speler is voor Nederland onbruibaar omdat er geen ondertitels uit een .srt bestand worden getoond. Onbegrijpelijk waarom dat er bij een high-end apparaat niet op zit. Weggegooid geld.
Verder is de DLNA navigatie op een NAS onder de maat. Niet mogelijk om complete albums zonder noodgrepen in zijn geheel correct af te spelen.