HMZ-T2 – Sony’s 3D Personal Viewer ge-update

| 30 september 2012 | door

Met de HMZ-T1 headset toonde Sony vorig jaar op de IFA een nieuwe manier van privé-entertainment.

Een jaar later komt de HMZ-T2 uit: lichter, comfortabeler, dezelfde OLED panelen maar nu met 24p ondersteuning.

Persoonlijke 3D-viewer

De HMZ-T2 geeft je een beeld vergelijkbaar met een twee meter scherm (waar je ongeveer 2 meter vanaf zit). Het gesimuleerde scherm wordt gecreëerd door middel van twee kleine (1,7cm) OLED schermpjes, beide met een resolutie van 720p. Omdat deze schermpjes heel dicht bij je ogen zitten krijg je een heel groot beeld – en door de positionering is 3D weergave ook mogelijk. Zoals sommigen binnen Sony zeggen: iedereen wil 3D zonder bril, wij maken 3D zonder tv.

Sony HMZ-T2

In het nieuwe model zijn de OLED schermen hetzelfde gebleven. De verschillen zitten met name in het comfort.

Zo is het gewicht 20% lager, en is de hoofdband verstelbaar. Voor het geluid is de ingebouwde hoofdtelefoon vervangen door in-ear plugs, wat vermoedelijk beter luistert. Voor een beter geluid is het met het nieuwe model ook mogelijk om je eigen hoofdtelefoon te gebruiken.
In de beeldverwerking zijn kleine aanpassingen gemaakt: 24p weergave is mogelijk voor films, en een extra game-modus geeft een helderder beeld met minder ruis.

De eerste versie van de 3D headset was overtuigend in ‘breedte’ en 3D weergave, maar niet erg praktisch in het gebruik. Omdat het grootste deel van het gewicht voor aan je gezicht hangt zit deze niet lekker om lang te gebruiken. Sony heeft deze bezwaren serieus genomen, maar het is te betwijfelen of een verstelbare hoofdband en een nog steeds flink gewicht van 330 gram een groot verschil gaan maken.

De prijs van de HMZ-T2 is 1000 euro. Voor november zal deze te krijgen zijn; in het overzicht kun je de foto’s en specificaties bekijken.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker