Sony PIIQ hoofdtelefoons

| 5 juni 2010 | door

Binnen het Sony universum vallen de collectie hoofdtelefoons niet altijd bijzonder op, maar Sony is hierin toch marktleider.

sony-piix-koptelefoons

Door de nieuwe PIIQ hoofdtelefoons zullen ze zeker meer aandacht krijgen, met vijf verschillende modellen in bijzonder opvallende kleuren.De PIIQ family (op z’n Engels uitgesproken als “peek”) bestaat uit gevarieerd gezelschap van hoofdtelefoons, gericht op mensen met een ‘dynamische levensstijl’ – en daarbij moet je denken aan skateboarders, dj’s et cetera.

Kenmerkend voor de modellen zijn een stevig ontwerp in een kleurig jasje, ontworpen in samenwerking met de Japanse ontwerper Rui Morisawa.

De 5 modellen:

sony-piix-marqii-hoofdtelefoon2

Marqii

Stevige hoofdtelefoon, met zachte kussens. Met een constructie die is gebaseerd op snowboard-locks ‘klem’ je deze de Marqii op je hoofd. Afkoppelbaar snoer. Prijs: 99,99 dollar.

sony-piix-giiq-hoofdtelefoon

Giiq

Licht model met flexibele cups en dun snoer. De neodynium magneten moeten zorgen voor een “helder en robuust” geluid.
Prijs: 49,99 dollar.

sony-piix-triqii-hoofdtelefoon

Triqii

Eenvoudige verstelbare on-ear hoofdtelefoon.
Voor 29,99 dollar.

sony-piix-qlasp-hoofdtelefoon

Qlasp

In-ear hoofdtelefoon met een helder geluid en clips.
Prijs: 24,99 dollar.

sony-piix-exhale-hoofdtelefoon

Exhale

Basis-model in-ear hoofdtelefoon met giftige kleurtjes.
Prijs: 14,99 dollar.

Het design en de prijsstelling doen denken aan de populaire Skullcandy hoofdtelefoons. Een vergelijk op het gebied van geluidskwaliteit tussen de Skullcandy’s en Sony PIIQ zou wel eens interessant kunnen zijn, omdat hoofdtelefoons waarbij veel aandacht is besteed aan het uiterlijk een bijzonder slechte naam hebben op het goed weergeven van muziek…

Sony heeft een aparte website ingericht voor de PIIX modellen op www.piix.com.Wanneer deze hier verkrijgbaar is nog niet bekend – hou daarvoor de Sony website in de gaten.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart