Soundcloud nu ook op Raumfeld multiroom

| 13 december 2015 | door

Voor gebruikers van Raumfeld wordt de muziek-keuze nog een stuk verder geopend door de integratie van Soundcloud in haar multiroom systeem.

raumfeld-soundcloud

Zoals Raumfeld het zelf zegt: “The only thing better than listening to SoundCloud is listening to SoundCloud on authentic stereo speakers.”

Berlijnse samenwerking: Raumfeld en Soundcloud

Beide komen uit Berlijn – en zijn in hun eigen speelveld niet het eerste merk waar je aan denkt.

Voor multiroom audio is Raumfeld toch een interessant alternatief naast Sonos, Samsung, Denon, Bluesound en de vele andere fabrikanten die in deze markt gedoken zijn. Naast de bekende Sonos-achtige produkten biedt Raumfeld als één van de weinige ook draadloze vloerstaande luidsprekers aan. Daarmee begeven ze zich kwalitatief een stuk hoger dan de meeste concurrenten.

SoundCloud wordt op haar beurt weer weinig genoemd tussen de bekende streaming-diensten als Spotify, Apple Music en Tidal. Het platform is veel meer gericht op nieuwe muziek ontdekken dan alleen maar bekende hits luisteren doordat iedereen zelf zijn eigen muziek kan uploaden. Er schijnt iedere minuut zo’n 12 uur muziek geupload te worden. Grote platenmaatschappijen gebruiken SoundCloud dan ook om zowel eigen artiesten te promoten als nieuwe te ontdekken.

SoundCloud had al koppelingen met onder andere Sonos, HEOS (van Denon) – naast smartphone en -watch apps. Voor Raumfeld is SoundCloud een uitbreiding op Spotify, Napster en Tidal.

 

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart