Video on Demand in 2012 groter dan dvd/blu-ray

| 25 december 2011 | door

In 2011 is de toon gezet – maar 2012 wordt het jaar dat Video on Demand door zal breken in Nederland.

Volgens GfK zullen er dan meer films gekeken worden via VoD dan dat er verkocht worden op DVD en Blu-ray.

Het aantal mensen dat via VoD aanbieders als KPN, UPC en Ziggo een film hebben gekeken is het afgelopen jaar bijna verdubbeld naar 1,2 miljoen.

In totaal is hier zo’n 53 miljoen euro aan uitgegeven.

Video on Demand hoofdzakelijk via tv, minder op computer

Het ‘on demand’ kijken wordt gedaan op de televisie – en in mindere mate op een computer.

Van alle Nederlanders die via VoD een film (of serie) hebben gekeken, deed 96% dat op een tv. Er is een stevige overlap met de computer, waarop 20% kijkt.

Mensen kijken het liefste naar Video on Demand op hun HD TV: maar liefst 96% kijkt Video on Demand via de televisie. Dit maakt het medium wat VoD betreft populairder dan de computer, waarop 20% Video on Demand programma’s kijkt.

Goede redenen

Hoewel de cijfers enigszins misleidend zijn – verkopen van schijfjes worden verkocht met downloads – is de trend duidelijk.
En dat video-on-demand groeiende is, is zeker niet vreemd. De tv-providers maken het mogelijk om zonder al teveel moeite op ieder moment zelf een film of programma te kiezen. En het groeiende aanbod plus snellere releases maakt het ook interessanter.

Er is weinig reden om te denken 2012 niet het jaar van Video on Demand zal worden. De huidige providers breiden uit, nieuwe aanbieders (zoals Pathé) maken de concurrentie groter – en daarmee zullen kwaliteit, gebruiksgemak en aanbod alleen maar groeien.

.

Reacties

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker

88 inch 8k OLED televisie van LG