Bang & Olufsen Play A6 – draadloze luidspreker met een bijzonder uiterlijk

| 16 september 2015 | door

Bang & Olufsen heeft op de IFA in Berlijn haar nieuwste draadloze luidspreker geïntroduceerd: de BeoPlay A6. De luidspreker heeft een knik in het midden- maar dit heeft een reden.

Beoplay-a6-ifa

Door de gebogen vorm kan de Beoplay A6 luidspreker een kamer gemakkelijker vullen met geluid. Maar het ziet er natuurlijk met name bijzonder uit.

Uiterlijk

Na een eerste blik op deze draadloze luidspreker moet je echt nog een tweede keer kijken – de vorm is niet gebruikelijk. Sommigen hebben het over een boemerang, over een fortune-cookie, terwijl ook een vergelijk gemaakt wordt wordt met een stoel-leuning.  De geknakte vorm is ook praktisch: hierdoor kan deze gemakkelijk neergezet worden op de grond.  De Beoplay A6 kan ook aan de muur gehangen worden met een beugel die apart verkrijgbaar is.

De afwerking gaat – geheel in Bang & Olufsen stijl – net een stapje verder dan bij andere fabrikanten. De stoffen afwerking is afkomstig van de high-end stoffen fabrikant Kvadrat – uit Denemarken, net als B&O. De beschikbare kleuren zijn Light Grey (standaard), Dark Grey, Dark Rose en Dusty Blue.

DSC00095

Bediening, streaming & techniek

De bediening van de A6 is ook niet alledaags. Niet met knoppen, maar door ‘swipes’ aan de bovenzijde pas je het volume aan. Volgend nummer, vorig nummer en mute worden allemaal bediend met een zachte aanraking.

Binnen de luidspreker zitten twee 60 watt versterkers, die de twee 5 1/2 inch woofers aansturen, twee 30 watt versterkers voor de tweeters, en nog eens 60 watt voor de full-range driver aan de achterzijde. Dat is 240 watt uitgekiende versterking in een draadloze luidspreker.

Muziek (of ander geluid) kan via de volgende manieren afgespeeld worden op de Beoplay A6L

  • Bluetooth
  • DLNA
  • Spotify Connect
  • Deezer
  • TuneIn
  • Analoog line-in

Tussen de kleine Beoplay A2 en de grote Beoplay A9 is de Beoplay A6 een mooie tussen-variant. Voor dit moois moet zo’n 999 euro betaald worden, maar als je dit geld over hebt voor een goed klinkende draadloze design-luidspreker moet je zeker even de Bang & Olufsen dealer opzoeken…

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart