Bose Cinemate 1 SR soundbar

| 26 september 2011 | door

De fabrikant die specialist is in kleine luidsprekers heeft nu voor het eerst ook een soundbar in de collectie. Twee zelfs.

De LifeStyle 135 is een volledig Bose systeem met Acoustimass module, de Cinemate 1 SR is ‘alleen’ een soundbar met subwoofer.

Cinemate 1 SR

De soundbar kan horizontaal geplaatst worden op een tafel, of gemonteerd aan een muur. Binnen in de unit zit een sensor die detecteert of de luidspreker plat of rechtopstaand gebruikt wordt – maar er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die voor een verticale plaatsing zullen gaan.

Bij de soundbar hoort ook een losse subwoofer die voor de lage tonen moet zorgen. Om niet met lange kabels te hoeven gaan werken is deze draadloos.

Het systeem maakt gebruik van een aantal specifieke Bose uitvindingen, waaronder Truespace en Phaseguide. Dit zijn technieken voor het creƫren van surround-effecten zonder achterluidsprekers, die ze ook hebben toegepast in de VideoWave LCD tv.

Eenmaal geplaatst kalibreert het ADAPTiQ het systeem zo goed mogelijk aan je huiskamer situatie.

De Cinemate 1 heeft digitale (optisch/coaxiale) en analoge audio-ingangen, maar maakt geen gebruik van HDMI.

Net zoals Bose de soundbar een ‘luidspreker array’ noemt, en de subwoofer de ‘Acoustimass module’, is het ook eigenzinnig in exacte specificaties: die geven ze niet. Maar strict gezien heb je die ook niet nodig; het geluid moet tenslotte de doorslag geven.

De Bose CineMate 1 SR kost in de 1499 euro, en is inmiddels verkrijgbaar.

Meer foto’s en specifiaties.

.

11 Reacties op “Bose Cinemate 1 SR soundbar”

  Wouter van Caspel reageerde:

  Zoals alle Bose producten: Veel en veel te duur. Belachelijk, 1500 euro voor een soundbar met baskastje!

  Jan weet al reageerde:

  Zeer juist Wouter van Caspel, overdreven duur voor wat het weergeeft. Het nooit durven geven van spec’s verraad al veel. Typisch voor mensen die denken iets goeds en tof’s binnen te halen, pure marketing en weinig prestaties, afblijven dus.

  iPhone Herstellen reageerde:

  Wat zou een goed alternatief zijn?

  sjef de gevulde koek reageerde:

  Heb dit systeem aangeschaft, misschien is het redelijk duur. het geluid is gewoon super. er is geen 1 merk die dit zo kan.

  Audiofreak reageerde:

  Ik ben op zoek gegaan naar een betaalbaar alternatief voor dit systeem. Heb in verschillende winkels proefopstellingen van Phillips, Yamaha, Samsung, Magnat, JBL en Sony geluisterd en ben tot de conclusie gekomen dat het geluid van Bose onevenaarbaar is. Dus zit er niets anders op dan een maandje of wat te sparen voor ik van het beste geluid kan gaan genieten.

  Huub van Reede reageerde:

  Ik lees overal dat de Yamaha YSP 4100 beter is als de Bose
  (http://www.etest-heimkino.de/test_detail-20370-2392-yamaha_ysp_4100.html). Het gaat mij om het beste alternatief voor surround geluid zonder al die kabels en speakers.

  Wim reageerde:

  Klinkt goed ruimtelijk effect ook prima maar veel te duur…

  Wim reageerde:

  Het virtueel surround effect uit 1 speaker tijdens films en concerten vindt ik geweldig , daar is Bose nr 1 in !
  Muziek en stemmen van stereobronnen is matig het is geen hifi.

  Voor rond de 700 Euro zou het een mooie aanvulling zijn op een platte scherm voor films maar dik 1500 Euro en 80 Euro voor een beugel gewoon veel te duur…

  […] met de losse soundbar/subwoofer combinatie Cinemate 1 SR heeft Bose ook een nieuwe Lifestyle systeem op de markt gebracht: de Lifestyle […]


Reacties

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker

88 inch 8k OLED televisie van LG