Bowers & Wilkins breidt collectie uit met P3 hoofdtelefoon

| 4 mei 2012 | door

Bowers & Wilkins gaat zich meer en meer profileren in hoofdtelefoons. Naast de B&W P5 komt het luidsprekermerk met de B&W P3.

Vergeleken met de P5 is het nieuwe model kleiner, lichter, gemakkelijker mee te nemen en: goedkoper.

Bowers & Wilkins P5

De P3 hoofdtelefoon heeft veel weg van de P5. Dat is niet vreemd: de eerste hoofdtelefoon heeft veel respect gekregen voor zowel de geluidskwaliteit als de vormgeving.
Maar 300 euro is een stevige prijs voor een hoofdtelefoon. Voor 100 euro minder moet de P3 interessanter worden voor een groter publiek

Portable

De basis van de P3 is dus duidelijk het ontwerp van de P5, maar dan in een opvouwbare uitvoeren, gemaakt van aluminium en rubber. De hoofdtelefoon wordt ook standaard geleverd met twee kabels: één ‘gewone’ kabel, en één geschikt met afstandsbediening en microfoon voor gebruik met een iPhone.

De lagere prijs heeft natuurlijk ook zijn weerslag in de kwaliteit. Bowers & Wilkins gebruikte bij de P5 nog chique exotisch schapenleer; nu is er een ‘gewone’ stof voor gebruikt. En in vergelijking tot het oudere broertje heeft P3 geen 40mm drivers maar 30mm.  Mogelijk heeft dat wel effect op de laagweergave, één van de punten waarom de P5 zo wordt geprezen.

Uitvoeringen

De nieuwe hoofdtelefoon telg van Bowers & Wilkins komt in juni in de winkels in zowel een witte als een zwarte uitvoering. De adviesprijs is 199 euro.
Specificaties of reviews zijn er nog niet – gedetailleerde foto’s van beide modellen wel.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker