Het aansluiten van video-apparatuur (dvd-spelers, spelconsoles, av-receivers, televisies en projectoren) gebeurt nog steeds vaak op de analoge manier. En niet iedereen weet het verschil tussen composiet, s-video en component video. En is component ook hetzelfde als RGB ?
Daarom een overzicht:
Composiet video
Bij Composiet (‘composite’) video wordt alle videoinformatie over één enkele kabel verstuurd, dus zowel de kleuren als de helderheidsinformatie.
[showad_300x250]
De alternatieve benaming CVBS verklaard de naam Composiet: het zijn Colour, Vision, Blanking en Synchronisation, oftewel Kleur, Beeld, Onderdrukking en Synchronisatie.
[showad_large]
De connector is bij consumentenapparaten vrijwel altijd een tulp (RCA) verbinding, met een gele kleur. In meer professionele toepassingen wordt ook vaak een bnc-aansluiting toegepast, die kwalitatief beter is, en bovendien niet zomaar losgetrokken kan worden.
S-Video
S-Video (ontwikkeld in Japan rond 1987) is een verbetering ten opzichte van de standaard composiet videoverbinding, hoewel de bandbreedte van het signaal gelijk is. De betere kwaliteit wordt bereikt doordat er de kleurinformatie (chrominantie) los wordt verstuurd ten opzichte van helderheid en synchronisatie. Dit verklaart de naam S-video: Separate Video. Oorspronkelijk heette het zelfs ‘Y/C Separated Video’.
De connector is een vierpolige mini-DIN plug. De twee signalen hebben allebei een afsluitingsweerstand van 75 ohm, en hebben allebei een eigen massa.
Met name ‘colorbleeding’ en ‘dot crawl’ wordt hier mee verminderd, en daarmee worden de helderheid en scherpte van het beeld beter.
Televisies zijn van oorsprong ontwikkeld om Luminatie en Chrominantie afzonderlijk te verwerken.
De vier pennen hebben de volgende functies:
1: GND Aarde (Y)
2: GND Aarde (C)
3: Y Helderheid (Luminantie)
4: C Kleur (Chrominantie)
RGB video
Een televisiecamera heeft een video-uitgang dat is gesplitst in de drie primaire kleuren: rood, groen en blauw – RGB. Met deze kleuren kan het gehele benodigde kleurenspectrum worden weergegeven. Dit lijkt dus de beste oplossing. Ook de VGA bekabeling naar pc-monitor is een rgb-verbinding. Toch is dit niet het ideale formaat: het vereist een zeer hoge bandbreedte, dus gevoelig voor storingen, en de zwart/wit informatie is gemengd met het RGB signaal.
YPbPr / Component video
Deze nadelen worden ondervangen door het RGB signaal te converteren naar een YPbPr signaal, meestal component signaal genoemd. Dit is een gecombineerd signaal met 3 losse componenten:
Het Y component bevat de zwart/wit informatie, de Pb en Pr het verschil tussen respectievelijk blauw en rood.
Door deze wiskundige omrekening vanaf RGB krijgt de helderheid een eigen verbinding, en kan er met een veel lagere bandbreedte gewerkt worden. YPbPr wordt ook wel Y,R-Y,B-Y genoemd, om de technische details duidelijker te maken.
De connectie kan gemaakt worden met tulp (RCA) of met bnc aansluitingen, maar in de ‘consumenten’-electronica zul je vrijwel alleen tulp-aansluitingen zien. Door de hoge bandbreedte van component video is het zeer geschikt voor hoge resoluties tot 1080p, iets wat s-video en composiet zeker niet aankunnen. Een goede component-verbinding heeft in principe dezelfde kwaliteit als een digitale hdmi of dvi verbinding.
Het YCbCr formaat is de digitale equivalent van het analoge YPbPr, en wordt onder andere toegepast op de dvd. Dit verklaard ook de hogere kwaliteit van de dvd, want videotapes (zoals vhs) en laserdisc werkte met composiet videosignalen.
Meer video-verbindingen
Binnenkort probeer ik de (on)mogelijkheden van de SCART connector uit te leggen, en op het digitale vlak zijn DVI, HDMI en DisplayPort zeker de moeite waard om naast elkaar te leggen.
Of heeft iemand nog beter ideeën ?
In dit artikel vind je alle informatie over wat HDMI is en kan, meer informatie over DVI heb staat in ‘DVI: Digital Video Interface voor PC en Hometheater‘.
Michael says
Uitgebreid en zeer informatief!
Ik haalde voorheen de verbindingen door mekaar, nu niet meer
Composiet en Component ligt ook zo dicht bijeen in de mond 😉
Zou het dan ook zeer op prijs stellen als de digitale verbindingen ook op een rijtje worden gezet
Ik ben namelijk nog steeds verward welke verschillen er tussen DVI en HDMI zijn (in videokwaliteit en hoe de conversie werkt)
Mijn dank is groot!
Ik haal iedere dag meer info-entertainment uit je artikelen
Johan de Groot says
@ Michael:
bedankt voor je lovende woorden !
Ik zal zeker eens een onderzoekje houden naar de digitale verbindingen. Als er nog meer ‘wensen’ zijn: ik hou me aanbevolen !
Johan de Groot says
Via de mail kreeg ik van Jan Jaap nog de vraag of er ook ‘betaalbare’ dvd-spelers bestaan met component/BNC aansluitingen.
De Denon DVD-3930 heeft dergelijke aansluitingen, maar € 3.899,- is een groot bedrag.
Heeft er iemand suggesties ?
Xavier Van Eeckhoutte says
Zeer nuttige informatie. Je moet soms lang zoeken om iemand te vinden die een beetje op de hoogte is van dergelijke zaken. Maar ik heb ook een vraag: mijn nieuwe iPod Classic speelt YouTube filmpjes via een component aansluiting op mijn nieuwe LCD televisie. De kwaliteit is zeer slecht (blok-en mozaïekvorming, houterige actie). Wat is de oorzaak? De televisie? De aansluiting? Kan het dat S-video of composiet een beter beeld geven? (Weergave foto’s is wel zeer goed) In de Apple Store weten ze het ook niet.
Johan de Groot says
@ Xavier:
Filmpjes van Youtube zijn bijna per definitie klein en van slechte kwaliteit; als je deze vergroot dan valt het alleen maar erger op. Een slechte videoverbinding is nooit de reden van een blokkerig en houterig beeld; dit komt hoogstwaarschijnlijk van de grote compressie die is toegepast op de videootjes. Foto’s hebben een veel hogere resolutie, en zien er daarom wel goed uit.
[ps: ik neem aan dat je nu een composiet verbinding hebt met je ipod, en geen component…]
stefan says
hallo daar het is vijn om mensen tehebben die verstand hebben van een pc maar mijn vraag is hoe ik mijn pc aan mijn lcd scherm kan aan sluiten ik heb nu een s-video kabel maar mijn pc of tv pak hem niet wat moet ik nu doen?
Johan de Groot says
@ Stefan:
een s-video verbinding tussen pc en televisie is niet altijd makkelijk – meestal is de pc daar het probleem van.
Kijk in de videokaart-software voor de juiste instellingen.
Als het echt niet lukt, vraag het dan eens op het Tweakers.net forum
Roland says
Goeiedag, ik ben via google hier terecht gekomen en vroeg mij af of het mogelijk is om een RGB signaal eenvoudig om te zetten naar een composiet signaal. Ik wil namelijk een VDO navigatie systeem aansluiten op een universele LCD monitor in de auto (video in). Misschien dat hier iemand dat weet????
Alvast bedankt!
calypso says
“Via de mail kreeg ik van Jan Jaap nog de vraag of er ook ‘betaalbare’ dvd-spelers bestaan met component/BNC aansluitingen.”
Ik heb zelf een Cyberhome DVD-speler van 4 jr oud met component uit. Prima kwaliteit!
Kostte ca 140 euro
ekje says
Het is al voor een groot deel erg duidelijk geworden.
Ik vroeg me alleen nog iets af, via een hoogwaardige scart aansluiting heb ik verlies in het beeld via een dvd-recorder.
Sluit ik de tv direct aan op coax is beeld beter…. ?
Nu vroeg ik me alleen af als component aansluiting beter is als scart ?
Johan de Groot says
@ekje:
SCART is eigenlijk alleen een stekker, geen standaard. Via deze stekker kun je composiet, s-video of rgb versturen. Maar met name het betere rgb wordt vaak niet ondersteund. Component is algemeen beschouwt het beste.
De kans is aanwezig dat je dvd-recorder het beeld slechter maakt. Misschien dat je met een splitter beter uit bent: één naar de recorder, één naar je tv ?
niels says
Goededag,
Ik heb net een humax pvr gekocht en daar kan ik in de instelling kiezen of hij het beeld via de scart aansluiting verstuurt naar mijn tv via de volgende formaten. cvbs of rgb of s-video mijn tv is een philips breedbeeld met kast er achter. Nu is mijn vraag welk formaat kan ik het beste kiezen voor de kwaliteit?
Alvast bedankt voor het antwoord.
Rien Daas says
Hallo
Van DVD-recorder naar LCD-Tv via HDMI,heb ik een samengedrukt beeld.
(onder en boven brede zwarte balken).
Zou een component-video verbinding dit probleem oplossen?
Alvast bedankt voor het antwoord.
gerco says
Goed artikel, info met SCART erbij zou zeer worden gewaardeerd !!
m schimmelpenning says
lcd ik heb de lcd van samsung le 46 f86 en de dvd speler van denon 2200 en de versterker 1802 in de winkel van de lcd zijden ze dat ik het met een goede scart moest aansluiten.maar kan ik het niet beter met een component video aansluiten,zoja waar kan ik een beetje betaalbare kabels kopen alvast bedankt.
Johan de Groot says
@Schimmelpenning:
Een goede SCART-kabel levert RGB, en dat geeft een goed beeld. Daarnaast moet je ook nog de audio doorlussen.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar component-verbinding, met daarnaast een optische of coaxiale digitale audioverbinding.
Betaalbare component-kabels zijn op veel plekken te vinden – van je lokale ’tv-boer’, AV-specialist tot de Mediamarkt.
Allemeersch says
Beste Rien Daas,
Is uw probleem ondertussen verholpen?Ik heb deze week een dvd-recorder met hdmi-uitgang gekocht met een pscale functie en zit met hetzelfde fenoneem als u, enkel wanneer ik de hdmi resolutie op 576 zet wordt het beeld nrmaal maar dan heb ik totaal geen winst in beeldkwaliteit wat toch wel de bedoeling is van een upscale-dvdspeler.
Prins says
Ik heb een Wii uit USA maar deze geeft alleen zwart wit beeld.
In de beschrijving staat dat hij een RCA aansluiting heeft via tulp stekkers.Hoe kan ik deze het beste aansliuten en heb ik daar hulp of verloop stekkers voor nodig?
Johan de Groot says
@Prins:
Bij een amerikaanse Wii moet ik denken aan NTSC – kan het zijn dat je een PAL televisie hebt, die niet goed met het televisie-signaal omgaat ?
klaas says
Ik wil graag mijn dvd speler, ps2 en mij wii op mijn samsung LE40R aansluiten, zodat ik de kabels niet steeds hoef te verwissen.
Voor de dvd speler heb ik alleen een scart-kabel. De ps2 en de wii hebben een rode, gele en witte stekker.
Ik ben al bij de electronica winkel geweest, ze hebben me aangeraden op een scart-verdeler met daarin twee scarts waarin je de gele, witte en rode stekkers kunt doen. Dit werkt niet. Het moet toch ook simpeler kunnen.
Op ijn tv heb ik 2 scart aansluitingen ( 1 x AV en 1 x RGB), hdmi/dvi in aansluiting, component in( Pr, Pb, Y).
Wie helpt mij aan een goede oplossing.
Johan de Groot says
@Klaas:
ik denk dat het zonder een spliiter kan, maar je zult het moeten testen:
* DVD-speler: via SCART op de RGB-scart ingang
* PS2: via composiet (gele stekker) op een converter van composiet+audio naar scart op AV (€ 5 )
* Wii: schaf een component-kabel aan (€ 25) voor de Wii, en sluit die aan op component-aansluiting van de televisie. Geeft nog een beter beeld ook.
Laat ons weten of het gelukt is !
klaas says
bedankt voor je snelle reactie.
ik was vergeten te vermelden dat ik al één scart aansluiting in gebruik heb voor digitale televisie. voor de ps2 bedoel je dan een stekker waarin ik de gele, rode en wtte stekkers van de ps2 in moet stoppen?
Johan de Groot says
@Klaas:
Ik ken niet alle specificaties van de LE40R, maar ik kan me haast niet voorstellen dat er geen s-video aansluiting op zit. Er zijn voor weinig geld omzetters te koop van composite (gele stekker) naar s-video (5-potige ronde stekker). Dit zou je bijvoorbeeld voor de PS2 kunnen gebruiken.
Ik bedoel inderdaad een brede scart-stekker met een gelde, rode en witte aansluiting – succes 🙂
Marcel De Ruyter says
Ik bezit 2 monitoren van HP met 3 BNC ingangen R-G-B.
Ik ben al lang op zoek naar een kabel om deze monitoren aan te sluiten op bvb een video kaart van een PC. Is die nog ergens te vinden, of wat heb ik hier voor nodig ?
Bij voorbaat bedankt,
Marcel
Johan de Groot says
@Marcel de Ruyter:
Eenvoudig gaat het niet, omdat de twee ontbrekende signalen – horizontale en verticale sync – via ‘groen’ worden getransporteerd, en dat moet dus omgezet worden.
Er zal vast wel een standaard-omzetter te koop zijn, maar ik heb alleen dit zelfbouwproject gevonden: http://www.elektor.nl/artikelen-als-pdf/2001/juli/van-vga-naar-3-x-bnc.48334.lynkx
Koop in ieder geval geen component-naar-vga(rgb); dat ziet er qua connectoren goed uit, maar werkt niet !
Marcel De Ruyter says
Bedankt voor je reactie, heb het artikel inmiddels te pakken want ik ben reeds lang op elektuur geabboneerd. Ik zal zeker met je sugesties rekening houden.Nogmaals dank, Marcel
Marcel Otte says
Mijn nieuwe 42″ Philips 5603-D LCD TV is aangesloten op een Samsung DCB-9401R digitale ontvanger.
Meestal, afhankelijk van de kleuren op het scherm is er over de gehele breedte van het scherm enn licht rode/rose band te zien van ca. 10 cm, afvlakkend naar beneden. Bij mijn Sharp 30″ scherm LCD TV komt dit verschijnsel niet voor.
Na onderzoek en hulp bleek de oplossing eenvoudig n.l. in het instel menu van de digitale ontvanger staat standaard Composiet+RGB geselecteerd, selecteer hier Composiet en het probleem is opgelost.
Henk.Frenken says
Kanik mijn dvd speler met y Cb Cr uitgang, aansluiten op mijn TV met Y Pb Pr ingang?
Ofwel Component-Digtaal naar Component-Analoog?
Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.
Henk Frenken
Gerard Mostert says
Ik heb een Blu-Ray speler aan gschaft maar heb problemen met het afspelen van een DVD disck. Mijn LCD scherm is gekoppeld via HDMI en de DVD speler is optisch gekoppeld aan de versterker van Harman Kardon.
Het probleem is echter dat het beeld en geluid niet synchroom loopt als ik een DVD gebruikt. Wel synchroom als ik TV kijkt via digitaal van UPC.
Wat kan dit zijn en is het op te lossen.
dinand spang says
hallo,
ik ben nu in het bezit van een humax digitaal kastje en een bose 321 dolby systeem.
maar nu krijg ik geen geluid meer van mijn ontvanger naar mijn dolby
dat wat ik voorheen wel kreeg.
iemand enig idee hoe ik dit oplos.
mvg dinand spang
almelo
Rob Vermeulen says
Dank voor je heldere uiteenzetting. Probleempje: we willen een vieacamera aanschaffen; keuze is Sony HDR-SR11E (nadeel: minder lichtsterk en 1080i) òf Panansonic HDC-HS100 (of SD100; identiek alleen geen harddisk). Nadeel: geen S-VHS uitgang. Omdat ik weet, dat het verwerken van AVCHD zelfs op een (zeer) zware PC problematisch is, is het fijn terug te vallen op het beste analoge alternatief na HDMI. Nu heeft bepaald niet alles component (en alle apparaten in de keten moeten hetzelfde taaltje spreken). Terug naar composiet is helemaal belabberd. Een verloop van component naar S-VHS zou verrekte handig zijn. Ik vrees, dat dat alleen kan met schakelkastjes, niet met een eenvoudige adapter. Suggestie?
a van ast says
hoi ik ben benieuw op welke keuze jullie zijn uitgekomen ik bezit zelf een HDR-SR11E en als je verdere info wilt kan je me mailen
groetjes A.van Ast
a.ast97@upcmail.nl
Henk Liesting says
Ik heb een lcd tv panasonic 92 cm gekocht,aangesloten zoals mijn vorige lcd tv dus met scartkabel aan mijn dvd recorder.Maar tot mijn verbazing werkt hij wel,maar ik krijg een groen beeld.Overal geinformeerd maar niemand snapt er iets van.Wat is de oplossing?
Bij voorbaat dank
HENK lIESTING
Dominique Roest says
Ik heb een oude beeldbuis met scart aansluiting en aan de voorkant RCA ingangen. Nu had mijn vorige laptop een S-video uitgang en kon ik met een simpel kabeltje mijn laptop met tv verbinden. Onlangs begaf de backlight van mijn laptop het en heb ik een nieuwe gekocht waar geen S-video aansluiting opzit, alleen VGA. De jongen in de winkel zei dat ik een VGA-S-video kabeltje moest kopen en dat het dan zou werken. Maar is dit zo? Of is er een andere oplossing?
Alvast bedankt,
Dominique
westman says
Ik wil graag mijn schotel receiver audio aansluiten op JVC thuisbioscoop,echter de schotel receiver heeft een optische digitale uitgang en de cinema set een speciale ingang voor schotel receiver,maar dit is een S-Video aansluiting.
Heeft U hiervoor een oplossing?
jo says
Ik heb mijn schotel receiver via optisch digitale uitgang aangesloten op JVC thuisbioscoop optische digitale ingang.Ik heb bij dolby serround uitzending geen surround via de boxen.Thuis bioscoop geeft wel aan dolby digitaal surround,echter er blijven slechts 2 boxen actief.
Wie weet hiervoor een oplossing?
G.E. Bruiker says
Nog net niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen de twee beste video verbindingen, RGB en Component (YPbPr). Als ik het goed heb, is de beste verbinding die mogelijk is met SCART, een RGB verbinding. Maar beter nog Component (YPbPr). Maar voor Component zijn drie aparte aansluitingen nodig, in de fysieke vorm van tulp (RCA). Klopt het dat een Component verbinding niet mogelijk is via SCART?
Arnoud says
Ik heb een samsung digitale tv ontvanger die via de scart het componentvideo signaal verstuurd.
Als ik een s-video kabel of een video / audio aansluiting (geel/rood /wit) maak werkt niks.
gr A
jan kunst says
Beste Johan.
Ik bezit een laptop Acer met oa. VGA en S-video uitgangen.
Ik kocht onlangs de “nieuwste” HD-tv Ambilight van Philips met S-video, HDMI, component (geen VGA).
Ik wil mijn pc aan sluiten op de tv.
Nu was ik op zoek naar een kabeltje VGA>>>HDMI – maar kom steeds uit op DVI>>>>HDMI. Maar De DVI-stekker lijkt me niet te passen op de VGA van de PC toch?
In de handleiding van de TV wordt expliciet aangeven om bij aansluiting PC gebruik te maken van een HDMI>>>DVI-kabel cq een HDMI>>>DVI-adapter en de audio apart los aan te sluiten. Meneer Philips gaat er kennelijk vanuit dat mijn PC een DVI-uitgang heeft??!!
Ik snap het niet meer.
Via S-video krijg ik gewoon geen beeld op de TV.\!!!!!
Nog liever zou ik het willen laten lopen via mijn Pioneer tuner/versterker en DVD-recorder naar de beamer.
De DVD-recorder is middels S-video (out) verbonden met beamer. Sluit ik de S-video van PC aan op de S-video (in) van recorder dan bereikt het niet de beamer.
(Rechtstreekse aansluiting tussen PC en beamer middels S-video gaat prima)
jesse says
van vga naar dvi/hdmi kan niet, men kan een annaloog signaal niet digitaal maken het omgekeerde daarentegen is wel mogelijk
Toon says
Hey Johan,
Ik had een vraag over het aansluiten van de pc op een LCD-tv. Ik heb namelijk last van enige vertragingen van het beeld. Ik heb nu een composiet naar scart tussen mijn pc en tv aangesloten ik vraag me af of het niet soepel lopen van het beeld verbeterd wanneer ik er een s-vhs kabel tussen leg? Met mijn oudere (beeldbuis) tv had ik hier geen last van.
Johan de Groot says
Dat heeft (helaas) niets te maken met composiet of s-video, maar de lcd-tv. De digitale verwerking van beeld kost namelijk tijd, in veel gevallen merkbaar langer dan het verwerken van het geluid.
Dit tijdverschil compenseer je met ‘lipsync’. Veel pc-mediaplayers (zoals vlc, of media player classic) hebben in de instellingen ergens die optie verborgen. Je geeft aan hoeveel milliseconden het geluid moet wachten op het beeld,waardoor beeld en geluid weer synchroon lopen.
Toon says
Ik denk dat ik wat onduidelijk ben geweest. Nu ik mijn vraag terug lees zie ik waar. Ik bedoel niet dat het beeld vertraging heeft ten opzichte van het geluid, ik bedoel dat het beeld ‘hapert’ (ik hoop dat ik hiermee duidelijker ben). Dus wanneer een auto voorbij rijdt, dan lijkt het sprongen vooruit te maken, en dus niet in 1 vloeiende lijn. Bedankt voor je snelle antwoord! Ik hoop hierop net zo snel antwoord te krijgen. Alvast bedankt!
Jaap Mintjes says
Best Johan, meelezers!
Ik heb een vrij dringende vraag: Omdat ik game-footage wil capturen van mijn 360, vraag ik mij af of ik beeld én geluid doorkrijg als ik alleen de witte – rode (audio) en gele tulp gebruik van de componentkabel? Ik wil namelijk capturen met de Dazzle Video Creator platinum, vanwege de betaalbaarheid. Uitgaande mogelijkheden van de 360 zijn helaas beperkt, en mijn LCD heeft geen video/audio out aansluitingen.
Ik ben benieuwd naar het antwoord!
Johan de Groot says
Je gedachte is goed: met wit/rood/geel (links-audio/rechts-audio/composiet video) krijg je alles wat je nodig hebt. Het is niet de beste kwaliteit die mogelijk is (max 720×576), maar het moet zeker lukken.
Jaap Mintjes says
Nou, ik heb de apparatuur inmiddels in huis. Niet eens de Dazzle, maar een duitse concurrent die de helft goedkoper is. Het verschil? De bijgeleverde software, anders niets! Prima product, aangezien de stap hierna toch echt in HD kwaliteit zal vallen, en dat is momenteel nog behoorlijk duur.
Binnenkort is op http://www.deathincorporated.tk het resultaat wel te zien!
Bedankt voor je snelle antwoord!
Hendrik Jeijsman says
Weet iemand waar ik een S-video naar Component kabel od adapter kan kopen?
Bedankt Hendrik
erikL says
probeer http://www.conrad.com
Jaap weer! says
Of probeer http://www.allekabels.nl
Roy says
Hallo,
Ik heb een Playstation 3 dus mogelijk voor een hdmi aansluiting maar ik heb geen HD-TV wel een goede breedbeeld met alleen de mogelijkheid voor skart-aansluiting en de bekende rode witte en gele aansluiting. Zijn er mogelijkheden voor scherper beeld voor m’n Playstion 3 of een verloop van skart naar hdmi of een ander soort type kabels die ik kan gebruiken???
Alvast bedankt een gamer in nood!!
Erwin says
Wat een fijne uitleg. Eindelijk snap ik het verschil.
Hartstikke bedankt.
Sven says
Composiet en Component lijkt inderdaad op elkaar als je de woorden hoort.
Composiet is 1 tulp stekker en Component zijn 3 tulp stekkers.
Composiet is geel, Component zijn Rood Groen Blauw RGB het bekende begrip.
Met RGB zijn alle kleuren te maken. Het Component is de eigelijke concurrent van Scart, maar omdat hdmi nu al de baas is is Component dus nu eigelijk een ouderwetse toepassing! Zeg maar wat er met de Duitse DIN stekker (9 polen) is gebeurt. HDMI is straks ook hopeloos ouderwets want bluetooth rukt enorm op.
Het is jammer dat je dan Component aansluitingen heb op je recente AV versterker, want het is nu al eigelijk te oud.
Sven says
Als je apdapters zoekt dan is in Amsterdam een hele goede reseller.
Roy wilt een perfect beeld op zijn breedbeeld tv vanaf de PS3.
Dat wilt hij via de scart op zijn TV.
De HDMI van de PS3….. Het is inderdaad een goeie vraag, want ik kom er 1,2,3 niet op.
Een optie is de HD furie. Die heb ik ook, en is bedoeld om gamers consoles op elk beeldscherm te krijgen dat jij wilt.
Dan weet ik dat een composite video op een scart aansluiting aanwezig is.
Dan ken een vga naar compote video de uitkomst zijn.
Sven says
Ik ga het nu uitproberen, dan kan ik straks de oplossing hebben.
Sven says
update. er moet van vga naar composite video gegaan worden.
Sven says
Een manier!
http://www.telec.nl/producten/p55530/vga_naar_composite_video_converter.html
Daarbij moet je ook (misschien) de HD fury hebben. Maar ik weet dat de PS3 een blue ray speler heeft , dus is een HD fury wel interessant als je een mooie resolutie wilt hebben op je huidige televisie. Het lijkt mij goedkoper dan dat je speciaal voor jou PS3 een flatscreen koopt met HDMI.
Dan de mogelijkheid HDMI naar composite video. Een bijna zogoed als onmogelijke opgave lijkt me zo, maar ik wil de challenge wel aangaan.
Kijk hiervoor op de bekende sites die vele soorten abdapters verkopen voor de vele aansluit mogelijkheden die er zijn.