Denon Cocoon iPod AirPlay in twee smaken

| 19 augustus 2012 | door

De Denon Cocoon is een stijlvol vormgegeven streaker waar je ook direct een iPod, en zelfs een iPad op kunt docken.

Het formaat is bescheiden gebleven, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid. En je hebt de keuze tussen een ‘thuis’ en een portable versie.

WiFi

De Denon Cocoon heeft Wifi ingebouwd, en daarmee kun je direct muziek streamen met Airplay via iPhone, iPad of iTunes.
De Apple apparaten kunnen ook direct op de Cocoon worden aangesloten op de ruime dock.

DLNA

Denon maakt wel duidelijk dat het niet alleen maar naar Apple apparaten kijkt. Beide docks zijn DLNA gecertificeerd, waarmee je via je computernetwerk kunt streamen, en internet-radio zenders kunt beluisteren.
Behalve docking en streaming zijn er nog twee opties om muziek te luisteren. De Cocoon Home heeft zowel een 3.5mm jack aan de achterkant als een USB aansluiting voor USB-sticks.

Cocoon Portable

De Denon Cocoon Portable is op een aantal punten verschillend met de Cocoon Home.
Om hem portable te maken heeft de Portable een ge├»ntegreerde accu, waarmee je – volgens Denon – vijf uur lang draadloos van muziek kunt genieten. Aan de achterkant zit een handvat, en een handig uitsparing om de afstandsbediening in te stoppen.

Hij is ook meer Portable met een lichter gewicht en een kleinere behuizing. Daar zijn wel een aantal concessies voor gedaan: in plaats van vier versterkers met vier luidsprekerunits (2x tweeter plus woofer), heeft Portable slechts twee units met versterkers. De basreflex-poort aan de voorzijde mist ook, maar dat maakt hem wel een stuk beter bestand tegen vocht.

De afwerking is ook anders. De Portable heeft een behuizing uit een stuk, en de knoppen zijn vocht-bestendig.

Prijs

De Denon Cocoon Home en de Denon Cocoon Portable kosten allebei 599 euro. De keuze tussen deze twee moet je zelf maken: kies je voor een betere geluidskwaliteit, of voor draagbaarheid?

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker