Draaitafels van Mobile Fidelity

| 2 juli 2017 | door

Veel high-end audio liefhebbers zijn bekend met Mobile Fidelity Sound Lab – een label wat al jarenlang bestaande albums remastered naar beter klinkende versies.

Om hun re-issues zo goed mogelijk te laten klinken – en om een extra graantje mee te pikken van de huidige opleving van vinyl – brengen ze nu een tweetal draaitafels uit, plus bijbehorende cartridges en voorversterkers

Mobile Fidelity Sound Lab

Mobile Fidelity Sound Lab (MFSL, of ook wel MoFi) is een platenlabel wat al 40 jaar gespecialiseerd is in het uitbrengen van audiofiele opnamen. Vooral bekend zijn de ‘limited edition’ remasters vinyl LP (extra zwaar), cd’s ( 24k verguld) en SACD’s. Door gebruik te maken van de zo origineel mogelijk opnamen en een zorgvuldige remastering proces werden diverse uitgaven klassiekers – ook omdat deze altijd ‘limited editions’ waren met uitgaven tot 5000 stuks.

Rond de eeuwwisseling gingen ze failliet, maar werden gekocht door Music Direct, en tegenwoordige profiteren ze van de hernieuwde belangstelling in vinyl.

MoFi Electronics

Onder de naam MoFi brengen ze nu dus een aantal draaitafels op de markt. Niet dat er nog niet genoeg platenspelers te koop zijn, maar met haar geschiedenis zal het merk zeker de aandacht trekken.

De doelstelling bij de ontwikkeling hiervan was om ‘kwaliteit te bieden dat synoniem staat met het MFSL merk’. Zo is de phono-voorversterker gebaseerd op de originele mastering-voorversterkers, en de phono cartridges hebben een ‘V-Twin Dual Magnet’ generator die lijkt op de snijder waarmee de groeven in platen gemaakt worden.

Draaitafels

Twee versies: de UltraDeck en de StudioDeck. Het meest zichtbare verschil tussen deze twee is de platter: de draaischijf van de UltraDeck is een stuk dikker en zwaarder als dat van de MoFi StudioDeck.

  • 33-1/3 / 45.0 RPM belt drive turntable
  • 10-inch MoFi Ultra Tonearm
  • 1.3-inch (UltraDeck) / 3/4-inch (StudioDesk) Delrin draaiplateau
  • Geisoleerde 300 RPM AC motor
  • Anti-trillingen voeten

De prijzen voor de MoFi UltraDeck en StudioDeck zijn respectievelijk 1200 euro en 2000 euro.

Cartridges en Voorversterkers

Naast de twee platenspelers biedt Mofi nog een aantal componenten aan: Een drietal elementen: de StudioTracker (350 euro), UltraTracker (550 euro) en de MasterTracker (750 euro). Details en verschillen tussen deze drie vind je op de MoFi website.

De MoFi MasterTracker, UltraTracker en StudioTracker

En om deze platenspelers aan te sluiten op je audio-installatie heeft MoFi nog de UltraPhone en StudioPhone voorversterkers. Deze hebben een instelbare versterking voor zowel MM als MC (40dB, 46dB, 60dB, 66dB), modi voor mono en subsonisch filter. De StudioPhone is een eenvoudigere versie van de UltraPhone – deze laatste biedt ook nog een klasse A hoofdtelefoonversterker in dezelfde behuizing.
Van de StudioPhone is de prijs nog niet bekend – de UltraPhone kost 550 euro.

In Nederland en België zijn er (nog) geen dealers bekend, maar in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië zijn al wel distributeurs bekend voor de liefhebbers.

 

 

 

 

 

 

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart