HDMI gekraakt voor 200 euro

| 27 november 2011 | door

Het is inmiddels al weer ruim een jaar geleden dat de beveiliging van HDMI gekraakt is. Toen was het nog redelijk abstract, waarbij de fabrikanten riepen dat het wel meeviel omdat video alleen te kopiëren zou zijn met hele dure apparatuur.

Nu een aantal Duitse onderzoekers er in geslaagd zijn om voor 200 euro een apparaatje te maken dat dit kan zullen deze fabrikanten hun mening moeten herzien.

Standaard componenten

In plaats van een specifiek voor dit doel ontwikkelde chip maakte de Duitse onderzoekers gebruik van relatief goedkope FPGA chips.

In de test-opstellingen maakte ze gebruik van een opstelling die ze plaatste tussen een blu-ray speler en een flatscreen tv door middel van HDMI kabel. De chip bleek in staat om het video-signaal te onderscheppen en te decoderen zonder gedetecteerd te worden. Bij elkaar kostte de componenten iets meer dan 200 euro.

Weinig invloed op film-piraterij

Hoewel dit bewijst dat de HDCP kopieerbeveiliging te kraken is tegen lage kosten, zal dit er niet voor gaan zorgen dat het internet nog meer overspoeld zal gaan worden met gekopieerde films.
De stream die wordt onderschept is namelijk ongecomprimeerd. Video op bijvoorbeeld blu-rays zijn sterk gecomprimeerd – en bij elkaar is dat ook al snel 25Gb. De datastromen over HDMI zijn vele malen groter (al snel een paar honderd Mb per seconde), en moeten ook weer gecomprimeerd worden. Het is eenvoudiger en goedkoper om aan de speler-kant film-bestanden te kopiëren.

In andere branches is men wel geschrokken van deze ontwikkeling. Video-stromen van bijvoorbeeld beveiligings-camera’s kunnen hiermee onderschept worden – en gebruikt worden voor criminele toepassingen. De nieuwste beveiliging van Intel – HDCP 2.0 – zal hier geen oplossing voor zijn, omdat deze ook moet werken in combinatie met HDCP 1.0 apparaten.

.

2 Reacties op “HDMI gekraakt voor 200 euro”

  1. Alex reageerde:

    Alles war door mensen wordt gemaakt valt ALTIJD te hacken.

  2. hans reageerde:

    Haha, not… ze hebben het dna nog steeds niet ontrafeld.. !


Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart