Platte KEF T serie luidsprekers voor bij je tv

| 27 september 2010 | door
“Bij een platte tv horen platte luidsprekers”, zal ongetwijfeld het motto zijn geweest bij de ontwikkeling van de KEF T Series luidsprekers.
Deze nieuwe serie binnen het KEF assortiment bestaat uit luidsprekers die niet meer dan 35mm dik zijn, zonder dat dit afbreuk zou doen aan de geluidskwaliteit. Een nieuwe – uiteraard slanke – subwoofer hoort er ook bij.

Conventionele vs T-Serie woofer

De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van dergelijke ‘flatscreen’ luidsprekers zit hem in het minimaliseren van de diepte van de units – met name de woofers. KEF claimt dat de nieuwe bas-driver van slechts 27mm diep even goed klinkt als een al bestaande van 75mm diep. Alles wat normaal gesproken bijdraagt tot het dieper maken van de unit – zoals een trechter-vormige conus, of een grote magneet – is nu ‘platgedrukt’, zonder dat de diameter groter is geworden.
De gebruikte tweeter is ook speciaal ontwikkeld voor de KEF T-serie. De grootte was hierbij niet zo van belang – deze is juist redelijk groot met 2,5cm doorsnede – maar er is speciaal op gelet dat deze de hoge tonen in breed de kamer instralen. Hierdoor is er niet één plaats waar het geluid op zijn best is, maar klinkt deze goed door de gehele kamer.

De T-serie luidsprekers

De T101 en T101c zijn tweeweg luidsprekers met afmetingen van 33 x 14cm, met een gewicht van 1 kg per stuk. De ‘c’-variant is ontworpen om horizontaal geplaatst te worden: als center-speaker dus. De prijzen zijn 249 dollar per stuk.
De T301s en de T301c zijn even breed maar langer (60 x 14cm), en zijn twee-en-een-half-weg systemen met twee woofers. Deze worden verkocht voor 349 dollar per stuk.
De T2 is een gesloten actieve subwoofer met een 10 inch woofer en een 250 watt (klasse D) versterker, die zijn werk doet tussen 30Hz en 250Hz. Deze subwoofer zal niet los verkocht worden, maar alleen te krijgen zijn in combinatie met andere luidsprekers.

Homecinema luidsprekers sets

De nieuwe KEF T-serie wordt behalve los verkocht in verschillende combinaties:
  • Set ‘T105’ bestaat uit vier T101 luidsprekers, één T101c center speaker en een T-2 subwoofer, voor 1499 dollar.
  • De T205 bestaat uit een combinatie: twee T301’s (links/rechts), een T301c (center) en twee T101 (surround links/rechts), met een T-2 subwoofer voor 1799 dollar.
  • Voor het grootste geluid is er de T301 set: vier T301’s, een T301c als center, en weer de T-2 als subwoofer, voor 1999 dollar.

Wanneer de T-serie hier verkrijgbaar is, of wat de verkoopprijs in euro’s gaat worden is nog niet bekend.
.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart