LG komt met een 55 inch OLED tv in 2012

| 28 juli 2011 | door

LG is van plan om halverwege 2012 een OLED scherm op de markt te brengen met een formaat van 55 inch.

Terwijl de overige fabrikanten niet meer praten over OLED – bewust of onbewust – verrast LG met deze mededeling.

Tijdens de presentatie van de kwartaal-cijfers vertelde Kwon Young-Soo (CEO van LG Display) dat de aandacht voor OLED zal gaan verschuiven naar grote schermen.

OLED is al een paar jaar ‘de belofte’ als vervanger van LCD in televisies. Op klein formaat is het al een succes, want het wordt uitgebreid toegepast in onder andere mobiele telefoons, maar tot een ‘normaal’ formaat tv is het nog niet gekomen.
Kwon vertelde journalisten dat LG niet meer OLED gaat toepassen in die kleine schermen, omdat andere technieken zoals AH-IPS lcd minder problemen oplevert, en dat OLED in die branche simpelweg te weinig oplevert.

In plaats daarvan zal het bedrijf zich richten op grote schermen. Volgend jaar zal LG een 55 inch OLED tv op de markt brengen – dat is 140cm doorsnede – wat veel groter is dan ieder ander OLED tv tot nu toe.

Beperkte oplage

De CEO gaf wel toe dat de eerste oplagen beperkt blijven tot ‘enkele tienduizenden’, wat voor LG begrippen erg weinig is.

Maar als er interesse is vanuit consumenten dan zullen de Koreanen opschakelen naar massa-productie.

De kwartaalcijfers van LG zijn nog steeds in rood geschreven – met een verlies van ruim 30 miljoen euro. LG maakt veel meer dan alleen tv’s, maar de display-markt is wel een belangrijke voor hen. Door de toenemende concurrentie en dalende prijzen is het alleen wel een steeds moeilijkere markt aan het worden – de vroege overgang naar grote OLED schermen kan daar mogelijk verlichting in brengen voor LG.

.

Eén reactie op “LG komt met een 55 inch OLED tv in 2012”


Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart