Loewe Individual Compose 3D tv

| 5 mei 2011 | door

High-end lifestyle merk Loewe heeft zich in het 3D avontuur gestort met de nieuwe Loewe Individual 3D tv.
Met de introductie van deze tv, in combinatie met de Loewe BluTechVision 3D blu-ray speler, biedt de fabrikant nu ook de mogelijkheid om 3D video te integreren in je home entertainment systeem.

De Individual 3D tv wordt uitgebracht in drie verschillende maten: 40, 46 en 55 inch, allemaal met een Full HD resolutie, LED backlight en 400Hz refreshrate. De televisies zijn voorzien van de mogelijkheid om 2D beelden te converteren naar 3D, en zijn natuurlijk ook in staat om ‘gewoon’ 2D te kijken.
De gebruikte 3D techniek is ‘actief’, wat wil zeggen dat de brillen van het type shutterglasses zijn, in tegenstelling tot het door LG geleide kamp van passief 3D met gepolariseerde glazen.

De synchronisatie tussen de televisie en de 3D brillen vindt plaats door middel van infrarood. De zender zit onopvallend weggewerkt in het ‘oog’ waar iedere Loewe tv toch al is van voorzien.

Harddisc Recorder met DR+ Streaming

Als extraatje kun je video getoond op de Individual 3D tv opnemen op de geïntegreerde harde schijf van 500Gb. Niet alleen kan zowel 2D als 3D video worden opgenomen, maar deze kan ook via het netwerk worden gestreamed naar een andere (evt. 3D compatible) Loewe tv.

Loewe MediaPortal, MediaNet en MediaText

Naast ‘gewone’ tv functionaliteit zijn de Individual Compose 3D televisies ook voorzien van het Loewe MediaPortal, om foto’s, muziek en films te streamen vanaf je eigen computernetwerk, en met MediaNet ook vanaf het internet. Loewe claimt dat ze de enige fabrikant is die zoveel Europese content aanbiedt via een dergelijke SmartTV oplossing. Verder is ook een internetbrowser aanwezig.

Met Loewe MediaText zijn de televisies voorbereid op de toekomst. Dit biedt namelijk de mogelijkheid van interactieve tv – de ‘rode knop op je afstandsbediening’ waar nu veel over gepraat wordt. In moederland Duitsland wordt dit al toegepast door een aantal zenders, in Nederland start de publieke omroep binnenkort de eerste testen met de hbbTV standaard.

Loewe integratie

Natuurlijk hoopt Loewe dat deze televisie wordt geïntegreerd in een compleet Loewe systeem – dat is juist waar de fabrikant zich op richt. Als suggesties voor randapparatuur noemen ze de Individual Sound Projector en de Loewe Subwoofer voor de audio. Dit alles past mooi bij het Loewe Rack 165.45 SP – waarin ook de 3D brillen in bewaard kunnen worden. En met de Loewe Assist Multi-Control afstandsbediening of de optioneel verkrijgbare Loewe Assist Media kan het gehele systeem bediend worden.

Als eerste komt de 46 inch Loewe Individual Compose 3D op de markt, snel daarna de Individual 40 en Individual 55 Compose 3D. Verkrijgbaar in de kleuren wit hoogglans, aluminium zwart en aluminium zilver met een kleuraccent naar keuze. De prijs voor al dit moois is nog niet bekend.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart