Loewe Individual Design vernieuwd

| 10 september 2012 | door

Er zijn maar weinig televisies op de wereld die zo uitgebreid zijn aan te passen aan je eigen smaak dan de Loewe Individual TV.

Dit gaat veel verder dan een kleurtje of een verwisselbaar frontje. En de nieuwe Loewe Individual moet het nog makkelijker worden om je tv perfect te laten integreren in je interieur.

Design

De tv heeft een zeer dunne behuizing, waarbij zelfs de achterkant mooi afgewerkt – waardoor deze ook losstaand gebruikt kan worden. Niet alleen de zijkanten zijn naar eigen smaak vorm te geven, maar ook de voeten van de vloer- en tafelstand. Iedere RAL kleur kan hiervoor gekozen worden.
De niet aan te passen delen zijn verkrijgbaar in hoogglans wit, zwart aluminium en titaan aluminium.

Bediening

Met de uitgebreide ‘smart’ mogelijkheden is het belangrijk om het ook allemaal gemakkelijk te kunnen bedienen. De Loewe Individual is voorzien van ‘Loewe Assist Media’ om je hierbij te helpen. In plaats van allemaal losse onderdelen in een menustructuur zijn tv-programma’s, video, foto’s, internet content en apps geïntegreerd in één omgeving.

Op het centrale homescreen kun je willekeurig plaatsen waar je het meest behoefte aan hebt, zodat een tv-zenders, films, apps en multimedia van je eigen NAS allemaal direct te benaderen zijn.

De Loewe Assist Media App maakt de elektronische programmagids EPG beschikbaar op een iPad.

 

Scherm en tv

De basis van de televisie is nog steeds het scherm. De Loewe Individual is te krijgen in drie grootten (40, 46 en 55 inch), alle drie met LED backlight en 400Hz lcd panel. Hiermee is het ook mogelijk om 3D te kijken.

In de behuizing zitten voor zowel DVB-T (digitenne), DVB-C (kabel) als DVB-S (satelliet) een dubbele tuner ingebouwd – bovendien heeft de tv een CI+ interface.

Harddisk Recorder

De ingebouwde tv recorder heeft een flinke eigen opslagcapaciteit van 750Gb, waarmee zowel 2D als 3D opgenomen kan worden. Meerdere Loewe tv’s kunnen heel praktisch gebruik maken van elkaar: een opname op de ene kan via Wifi, Powerline of Ethernet afgespeeld worden op een andere tv.
HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Televisie) is ook ingebouwd, waarmee tv-programma’s verrijkt kunnen worden met interactieve content via het internet.

Geluid

Je kunt veel zeggen over de prijs-kwaliteitsverhouding van designmerken als Loewe en Bang & Olufsen, maar ze geven meestal veel aandacht aan een goede geluidsweergave. De afneembare soundbar bevat acht luidsprekers, met een versterkervermogen van 2 x 40 watt.
De nieuwe Loewe Individiual Stand Speaker SL kolomluidsprekers kunnen los worden aangeschaft voor een boost aan de geluidskwaliteit, maar er is ook een compleet 7.1 surround systeem beschikbaar in de vorm van de Loewe Sound Projector met draadloze subwoofer.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart