Loewe XELOS LED tv

| 20 maart 2011 | door

Loewe heeft in haar “instap-premium” reeks Xelos een nieuwe televisie geintroduceerd: de XELOS LED.

De belangrijkste wijziging is dat deze Xelos gebruik maakt van Edge-LED backlight. Maar er zijn meer eigenschappen die dit model ‘up-to-date’ maken.

Beeld en geluid

De LED technologie maakte het Loewe mogelijk om de televisies platter te maken, terwijl de beeldkwaliteit verbeterd met een hoger dynamisch contrast en mooiere kleurweergave. De beelden worden met een frequentie van 100Hz weergegeven om snelle beelden te tonen zonder bewegingsonscherpte.

De Full HD tv’s bieden een 24p, en zijn voorzien van twee tuners: een DVB-T (“Digitenne”) en DVB-C (kabel – CI+ goedgekeurd). Als je hieraan behoefte hebt dan biedt Loewe ook een DVB-S2 tuner aan voor satelliet ontvangst.

Als een van de weinige fabrikanten durft Loewe te claimen dat het geluid wat hun tv produceert ook uitstekend is. Het Loewe System Sound+ moet hiervoor zorgen in combinatie met geïntegreerde luidsprekers en 2 x 20watt versterkervermogen.

USB afspelen en opnemen

Naast ‘gewoon’ tv kijken biedt de Loewe Xelos LED ook de mogelijkheid om via de USB poort bestanden af te spelen zoals foto’s, muziek en video.

Loewe’s “MediaHome USB” zorgt ervoor dat je ook direct op een usb harde schijf of usb stick kun opnemen.

Milieu

Bij het ontwerp van de Xelos LED heeft Loewe ook rekening gehouden met het milieu. De LED techniek is van zichzelf al zuiniger. Een OPC-sensor met het VBD+ systeem passen continue de helderheid van het scherm aan op basis van het omgevingslicht, maar ook op basis van het getoonde beeld.

Als de tv in standby staat verbruikt deze maximaal 0,37 watt.

Ontwerp

De behuizing van de tv wordt door Loewe zelf omschreven als klassiek-modern en zakelijk-terughoudend. Geen mega-eyecatcher dus, maar gewoon een mooie slanke tv met een matte afwerking.

De tv’s hebben de gebruikelijke aansluitpunten voor VESA wandhouders, maar met behulp van een  Table Stand gemaakt van gelakt glas kan deze op een tafel of kastje geplaatst worden.

De Loewe Xelos LED wordt deze maand leverbaar in twee verschillende maten (32 en 40 inch) en twee kleuren (zwart en chroom zilver).

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart