McIntosh MA5200 stereo versterker met digitale ingangen

| 7 augustus 2013 | door

De MA5200 is een nieuwe stereo-versterker van high-end merk McIntosh.

mcintosh-ma5200-versterker

Enerzijds een ‘gewone’ geïntegreerde versterker waar er al heel veel van zijn, maar anderzijds ook een bijzondere met goede digitale ingangen, integratie features, een stevig vermogen en natuurlijk het McIntosh uiterlijk.

9 ingangen

De geïntegreerde versterker heeft aan de achterzijde negen ingangen, in allerlei verschillende soorten. Eén ingang is speciaal voor een platenspeler (MM phono), nog één voor een gebalanceerde analoge bron, vier voor analoge (ongebalanceerde) bronnen, en nog drie digitale.

En van de drie digitale ingangen zijn er drie smaken aanwezig: optisch, coax en asynchroon USB. Zoals te verwachten van een high-end merk kan de digitaal naar analoog omzetter inde MA5200 behoorlijk veel formaten aan, tot en met 32 bits / 192kHz precisie.

Luidsprekers en Hoofdtelefoons

Eenmaal analoog heeft de versterker twee keer 100 watt versterking tot zijn beschikking om luidsprekers aan te sturen (aan 8 ohm). McIntosh houdt van stevige versterkers, en noemt dit dan ook ‘perfect for modestly sized listening spaces’. Een technologie genaamd ‘Power Guard’ houdt continu de in- en uitgangssignalen in de gaten, en past deze aan indien nodig om clipping/vervorming te voorkomen.

Naast luidsprekers voorziet de McIntosh MA5200 ook hoofdtelefoons van een goede aansturing. Voor deze uitgang staat een ‘High Drive’ versterker, die voor extra versterking en vermogen zorgt ten opzicht van gewone hoofdtelefoon-versterkers.

mcintosh-ma5200-versterker-aansluitingen

Details & Uiterlijk

Speciaal voor domotica/huistautomatiserings toepassingen zijn er de Home Theatre Pass Through, rs232/data koppelingen. Mocht je op den duur de eindversterking willen upgraden naar meer vermogen of een betere kwaliteit dan kun de MA5200 ook alleen als voorversterker gebruiken.

Het uiterlijk is niets nieuws als je meer producten van McIntosh kent: een glazen front met retro bedieningsknoppen en blauwe vermogensmeters. Het gewicht van ruim 25 kilogram is ook typisch McIntosh.

Prijs

De exacte prijs voor Nederland en België is nog niet bekend, maar gebaseerd op de Engelse adviesprijs van £4995 kun je rekenen op zo’n 5500 tot 6000 euro.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker