NAD gaat modulair de toekomst in

| 15 augustus 2009 | door

NAD zal op de CEDIA Expo het nieuwe ‘Modular Design Construction’ architectuur introduceren. Dit is een nieuw concept wat toegepast zal gaan worden in nieuwe NAD apparatuur, maar ook in een aantal al bestaande NAD AV receivers en surround-processors.

nad-modulair-mdc

Het MDC concept komt neer op een aantal compacte plug-in modules met specifieke functies die in de behuizing van een ‘MDC-Ready’ NAD component geplaatst kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat deze architectuur er voor zorgt dat de apparatuur langer mee kunnen gaan, omdat nieuwe mogelijkheden kunnen worden toegevoegd zodra deze beschikbaar komen.

Vier modules

Om de daad bij het woord te voegen start NAD met vier MDC modules (2 audio, 2 video), die meteen klaarhelder maken wat de mogelijkheden zijn van het concept:
[waarschuwing: veel technische en niet-naar-het-Nederlands te vertalen termen…]

MDC AM 100

De MDC AM 100 module is een zeer krachtig DSP board voor Audyssey setup, decoderen van Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD en DTS HD Master Audio. Deze modules heeft 3 coaxiale en 3 optische digitale ingangen, en een coaxiale en een optische uitgang. Het hart van dit board is een 250 MIPS dual-code DSP.

MDC AM 200

Deze module zorgt voor veel extra Audyssey mogelijkheden: Audyssey MultEQ XT, Audyssey Dynamic EQ, Audyssey Dynamic Volume en Audyssey MultEQ Pro. Naast deze dsp-functies decodeert de MDC AM 200 ook de HD surround-formaten Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS High Definition en DTS HD Master Audio formaten. De in- en uitgangen zijn identiek aan die van de AM 100, maar voor al deze mogelijkheden zijn 2 300 MIPS processoren aanwezig.

MDC VM 100

De MDV VM 100 is een analoog-naar-digitaal omzetter en de-interlacer voor video. Alle analoge video-formaten tot een resolutie van 1080p/60 kunnen worden omgezet naar HDMI, en SD video wordt de-interlaced van 480i en 576i naar 480p en 576p.
Aanwezig zijn een HDMI repeater, 4 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang.

MCD VM 200

De VM 200 doet alles wat de VM 100 ook doet – maar dan een stukje beter. De VXP Broadcast Studio Quality Image Processor voert motion adaptive de-interlacing met edge interpolation toe, waarmee rafelige randen van ‘mindere’ upscalers worden geëlimineerd. Film node detection met output cadence generation zorgt voor een soepelere, film-achtige weergave van video; frame-conversie van een naar iedere refreshrate (pal en ntsc); geavanceerde ruis-reductie en detail enhancement voor een optimale weergave van analoge videobronnen.

nad-mdc-module

Upgrades

De modules gaan tussen de 400 en 950 dollar kosten. Eigenaars van een NAD Theater Series component (T 175 surround voorversterker/processor, T785, T775 T765 AV-receivers) kunnen bij de dealer een upgrade laten uitvoeren. Deze modellen krijgen allemaal standaard een upgrade:

  • T765HD – 7 x 120 watt AV receiver met MDC AM 100 en VM 100 modules
  • T775HD – 7 x 160 watt  AV receiver met MDC AM 200 en VM 100 modules
  • T785HD – 7 x 200 watt AV receiver met MDC AM 200 en VM 200 modules
  • T175HD – surround voorversterker/procesor met MDC AM 200 en VM 200 modules

En dit is nog maar een voorproefje: binnenkort komt de M15HD Surround Sound voorversterker uit waarin de Modular Design Construction architectuur volledig zal worden uitgewerkt – we zijn benieuwd !

[Via AVguide]

.

2 Reacties op “NAD gaat modulair de toekomst in”

  1. […] M15HD is de opvolger van de uit 2005 stammende M15, en is opgebouwd volgens NAD’s Modular Design Construction (MDC). Op het gebied van zowel audio als video biedt deze processor het neusje van de […]

  2. […] en -processor, in de vorm van drie modulaire modules die de sterkte en flexibiliteit van het Modular Design Construction (MDC) nog eens laat […]


Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart