NAD T757 AV-receiver

| 19 juli 2011 | door

Het zal de tijd van het jaar zijn, maar ook NAD heeft een nieuwe AV-receiver: de T757.

Haar meest opvallende eigenschap zit niet in decoders, versterkers of aansluitingen, maar juist in de zeer flexibele opbouw.

De T757 is namelijk opgebouwd volgens het MDC principe. Het Modular Design Concept biedt de mogelijkheid om losse onderdelen van de receiver te upgraden zodra de techniek voortschrijdt – of als je behoefte verandert. Zo zijn er modules voor HDMI 1.4a (met 3D en ARC ondersteuning), Dolby TrueHD en DTS HD MA, component video en videoscalers. NAD receivers met MDC zijn daardoor bijzonder ‘future proof’; zolang NAD meegaat met haar tijd door nieuwe modules uit te brengen, hoeft de receiver in principe nooit vervangen, maar alleen ge-update te worden met nieuwe modules.

‘Music First’ Audio

Bij NAD receivers gaat het zelden over de extra functionaliteiten, maar des te meer over hoe het geluid wordt verwerkt. In de T757 worden surround formaten (inclusief HD varianten zoals Dolby TrueHD en DTS Master AUdio) verwerkt met de allernieuwste processoren. Gewoon tweekanaals stereo kan worden omgezet naar meerkanaals surround geluid door middel van EARS – waarbij er veel aandacht is besteed aan de natuurgetrouwheid van de weergave, in plaats van een imposant effect.

Videoverwerking – maar geen upscaling

De T757 kan overweg met 3D video, en zet analoge video om naar HDMI zodat je maar een enkele kabel nodig hebt van receiver naar tv of projector. Wat de receiver niet biedt is upscaling van deze bronnen naar Full HD, wat vrijwel ieder ander merk wel biedt. NAD vindt namelijk dat dit een taak is van het display, en niet de tussenschakel.

Instellingen

NAD heeft er ook gelet op de gebruikvriendelijkheid van de receiver. Hier valt onder dat per bron worden de instellingen onthouden, iedere bron een eigen naam gegeven kan worden, en dat ongebruikte ingangen niet zichtbaar zijn. Een tweede zone kun je gebruiken als multiroom systeem, bijvoorbeeld voor muziek in de keuken; het enige wat je nodig hebt zijn twee luidsprekers.

Specificaties

De NAD T757 biedt versterking aan 7 kanalen, met 120 watt vermogen per stuk. Als ze allemaal tegelijkertijd worden gebruikt daalt dit tot 60 watt per kanaal.

Voor iPod/iPhone gebruikers heeft NAD de IPD 2 Dock, dat de informatie over de afgespeelde muziek ook toont op het On Screen Display. De receiver heeft verder nog een FM/AM tuner met RDS en 30 voorkeurzenders. NAD heeft ook een losse DAB tuner voor digitale radio ontvangst.

Tot slot heeft zijn er nog RS-232, infrarood in- en uitgangen en een 12 volt trigger.

De NAD T757 receiver zal 1599 dollar gaan kosten. Wanneer deze in Nederland en België verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

[via EH]

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart