Nieuwe Philips 9000-serie Smart LED TV’s

| 11 september 2012 | door

De nieuwste 9000 serie tv’s van Philips werd op de IFA aangekondigd. De top-reeks bestaat uit slechts twee maten: 46 inch (117cm) en 60 inch (152cm).

Deze serie bevat het neusje van de zalm uit de Philips tv-stal, met veel aandacht voor beeldkwaliteit, smart-tv, Ambilight en 3D.

Beeld

Philips – of eigenlijk TPVision – heeft diverse technieken toegepast om het beste beeld neer te zetten. Philips’ eigen Perfect Pixel Engine verwerkt de beelden naar het lcd scherm met een frequentie van 1200Hz voor scherpe beelden zonder bewegingsonscherpte.

De LED’s van het backlight zijn opgedeeld in veel verschillende segmenten, waarmee donkere delen van het beeld extra donker gemaakt kan worden (Micro Dimming Premium), maar heldere delen ook extra helder (Bright Pro).

In het 46 inch model (46PFL9797) is bovendien het ‘Moth Eye Filter’ toegepast. Om het scherm minder spiegelend te maken hebben ze goed gekeken naar de structuur van de ogen van een mot (nachtvlinder). Deze technologie verhoogd het contrast van het beeld zonder hinderlijke reflecties.

Smart tv

Via de nieuwe Smart TV applicatie krijg je toegang tot het internet. Catch-up tv (uitzending gemist), Video on Demand en Apps zijn hier voorbeelden van, maar er is ook een echte browser aanwezig. Vanuit je eigen computernetwerk kun je ook mediabestanden afspelen door middel van DLNA.

Als je een USB stick aansluit op de tv kun je programma’s pauseren en opnemen, om later weer verder te kijken. En met je tablet of smartphone heb je een uitgebreide programmagids voor de tv in je hand.
Een Skype webcam is verkrijgbaar als accessoire.

AmbiLight

De 9000 serie LED TV’s van Philips werken met Ambilight Spectra XL. Aan drie kanten van de tv wordt een kleuren-‘gloed’ geprojecteerd op de muur om het beeld op het scherm virtueel te vergroten. Zowel kleur als helderheid wordt aangepast aan het beeld.

3D tv

Natuurlijk is Philips’ 9000 serie in staat om 3D te tonen. Als je zelf geen 3D films hebt om te kijken dan kan de ingebouwde 2D naar 3D converter alle ‘platte’ beelden omzetten naar extra diepte. Hierbij is het ook mogelijk om de mate van 3D in te stellen.

Net als – onder andere – Sony en Samsung heeft Philips ook het ‘gelijktijdig kijken naar verschillende beelden’ ontdekt als extraatje van 3D, waarbij Philips de focus heeft op gamers. In de ‘Two Player Full Screen Gaming mode’ kunnen twee personen tegelijkertijd full screen (2D) tegen elkaar spelen – mits je de bijbehorende 3D bril op hebt.

Specificaties Philips 46PFL9707S en 60PFL9607T

  • Direct LED backlight met Micro Dimming Premium
  • Picture Enhancement Perfect Pixel HD Engine, 1.200Hz PMR
  • Helderheid 450cd/m2, Dynamisch contrast 150.000.000:1
  • Moth Eye Filter (alleen 46PFL9707S)
  • 3D Max Clarity 1000, 3D Depth adjustment, 2D to 3D conversion, 2 Player Full Screen Gaming
  • Ambilight 3 sided, Ambilight Spectra XL Wall
  • SimplyShare: DLNA media browser, USB media browser, WiFi Smart Screen
  • Audio: 2x 20 watt versterking
  • Aansluitingen: 5x HDMI, 3x USB, Scart, component, Wifi, Ethernet, Connectivity 5 HDMI, 3 USB, Scart, Component in, Wi-Fi certified, Ethernet-LAN RJ45, optisch digitaal uit, CI+, Easylink (HDMI-CEC)
  • Tuners: DVB-C, DVB-T ,DVBT2, DVBS HD+ (Astra), DVBS2, Freeview HD

 Verkrijgbaarheid

De twee nieuwe topmodellen komen in het derde kwartaal van 2012 uit – binnenkort dus. Wat de prijzen zullen zijn is nog niet bekend.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker