Sharp BD-HP22S blu-ray speler

| 11 augustus 2009 | door

Sharp brengt haar nieuwste generatie blu-ray speler op de markt: de BDHP-22S. Het is de logische opvolger van de BDHP-21, met een aantal verbeteringen.

sharp-bd-hp22-blu-ray-speler2

De ’22’ is de eerste BD-Live speler van Sharp, waarmee diverse online diensten via een blu-ray schijf ontsloten kunnen worden.

Eigenschappen

Sharp maakt duidelijk dat dit een snelle blu-ray speler is, waarbij het slechts 10 seconde duurt tussen het inladen en afspelen van de schijf – mits deze al een keer is ingelezen.

Aquos Link is Sharp’s variant van HDMI-CEC. Deze communicatie-link maakt het makkelijker om met één commando meerdere HDMI-apparaten tegelijkertijd te kunnen bedienen. Een Sharp-specifieke uitbreiding hierop is Aquos Pure Mode, waarmee een Sharp Aquos tv automatisch de meest ‘optimale’ beeldinstellingen meekrijgt vanuit de Sharp blu-ray speler. Overscan, framerate (24fps) en kleurweergave zouden hiermee automatisch zo goed mogelijk zijn ingesteld.

sharp-bd-hp22-blu-ray-speler

Sharp’s evolutie in blu-ray

Van Sharp hebben we een zeer interessante tabel gekregen met de specificaties van drie generaties blu-ray spelers, wat een leuk overzicht geeft over de ontwikkelingen. Een selectie hieruit:

SPECIFICATIES BLU RAY BD-HP20S BD-HP21S BD-HP22S
Algemeen
Picture in Picture X X
Bonusview X X
BD Live X
Af te spelen discs
DVD Video X X X
DVD -R, -RW, +R, +RW, RAM X X X
AVCHD (HD camcorder) X X X
DIVX
CD, CD-R, CD-RW X X X
CD-MP3, WMA
Decoders
Dolby Digital Plus X X X
Dolby TrueHD X X X
DTS-HD High Resolution Audio X X X
DTS-master Audio X X
Video uit
HDMI (1080p,24FPS) uitgang,versie 1.3 geen x.v. colour X X
Component uitgang X X X
Analoge (RCA) video uitgang X X X
Scart
S-video uitgang X
Audio uit
HDMI (1080p,24 hz) 1.3 X X X
Optische audio uitgang X X X
Analoge (RCA) audio uitgang X X X
Coaxiale audio uitgang X
Gescheiden analoge 5 kanaals uitgang X

Voor de geïnteresseerden hebben we het complete vergelijk van de drie modellen.

De BD-HP22S is – net als zijn voorgangers – niet een al bestaande speler met een Sharp-jasje. Een groot gedeelte van de componenten worden door Sharp zelf geproduceerd en ontwikkeld, zoals de laserdiode en de multibeam scan-unit. In het ontwerp-proces is er ook voor gezorgd dat het uiterlijk van de blu-ray speler overeenkomt met de Sharp Aquos lcd tv’s, waarbij de hoogte beperkt is gehouden tot 5,8cm.

De BDHP22S is één van de goedkoopste BD-Live blu-ray spelers met een verkoopprijs van 249 euro, en zou nu leverbaar moeten zijn.

.

Eén reactie op “Sharp BD-HP22S blu-ray speler”

    […] blu-ray speler op de markt die duidelijk moet gaan concurreren met andere budget-spelers zoals de Sharp BD-HP22. Deze spelers zijn vermoedelijk de voorhoede van een grote collectie blu-ray spelers van A- en B […]


Reacties

Rotel RAP-1580 – Atmos hometheater powerhouse in een enkele behuizing

Sonos PlayBase

Review Acer P6500 DLP projector

Review: Epson LS10000 laser projector