Sonos 6.3: iOS verbeteringen en hogere kwaliteit Napster

| 26 juni 2016 | door

Bij Sonos hebben met versie 6.3 hun software weer een stukje handiger gemaakt. Met name iOS gebruikers zullen blij zijn met deze update – maar ook Napster klanten profiteren.

sonos-6.3

Bediening via iOS-vergrendelingsscherm

Sonos gebruikers op Android hadden dit al lang, maar nu hebben iPhone gebruikers het ook: bediening vanaf het lock-screen.

Het was één van de meest gevraagde opties voor de iOS app: het bedienen van Sonos zonder eerst je iPhone te unlocken en de Sonos app te openen, alleen maar om het volume te veranderen of een nummer te skippen. Apple Music en Spotify konden dit inmiddels ook al, waardoor steeds meer mensen hier om vroegen.
Sinds vorige week is dit (eindelijk) mogelijk op alle apparaten met iOS 8.0 of hoger.

3D touch & split view/slide over

Versie 6.3 van de Sonos software is ook up to date gebracht met de laatste Apple mogelijkheden. Zo is het mogelijk om met 3D touch (iPhone 6s/6s plus) direct vanaf het icoon een aantal snelkoppelingen op te roepen zoals zoeken, favorieten en play/pause. Met de laatste iPads kun je beter multitasken tussen andere apps en Sonos met Split View en Slide Over.

Hogere kwaliteit voor Napster

De muziekstreams van Napster (tot voor kort genaamd Rhapsody – niet de beruchte p2p dienst) zijn geupgrade naar een hogere bitrate. En dat betekend meer data, en beter geluid met meer details.

De Napster update is voor iedereen al in gegaan, en de iOS versie van Sonos 6.3 zal bij de meeste gebruikers inmiddels ook al geinstalleerd zijn, anders moet je het even handmatig doen.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart