Sony toont nieuwe producten op CES Las Vegas

De jaarlijkse consumenten-electronicabeurs CES is deze week weer van start gegaan in Las Vegas en dat is voor veel merken het moment om hun nieuwe producten te laten zien.

Sony komt met een flink aantal nieuwe producten in hun line-up die zij onder de noemer ‘Play” onder de aandacht brengen.

4K, de hoge resolutie beeldkwaliteit die de nieuwe standaard zou moeten worden, komt in een aantal verschillende verschijningsvormen voorbij:

Televisie

Voor veel mensen nog steeds de meest gebruikte manier om beeld te bekijken is de huiskamertv. Sony komt met de X9-serie, waarbij het topmodel een doorsnede heeft van 85 Inch/216 cm. Bij het design is uitgegaan van een ruimtebesparende vormgeving. Alle nieuwe 2014 Ultra HD 4K BRAVIA-tv’s zijn uitgerust met Sony’s 4K 60P HEVC-hardwaredecoder. Het afspelen van nieuwe 4K-contentformaten wordt hierdoor gemakkelijker gemaakt.

 X9

Sound Bar en TV Base Speaker

Er komen twee nieuwe soundbars en een TV Base Speaker op de markt.  Deze speaker met 170 Watt 2.1-kanaals S-Master Digital Amplifier  (HT-XT1) kan met elk Bravia toestel tot 50 inch gebruikt worden. Met de nieuwe SongPal-app werkt je smartphone of tablet als afstandsbediening (via Bluetooth).

HT-CT77

Naast deze apparaten om beelden en geluid af te spelen zijn er ook op het gebied van digital imaging nieuwtjes te melden. De Alpha 5000 bijvoorbeeld, een kleine lichte camera met verwisselbare lenzen (als opvolger van de Nex3) met als een van de nieuwe features een toegevoegde WiFi /NFC mogelijkheid waardoor het delen en synchroniseren van foto’s steeds makkelijker wordt.

A5000

Voor wie zelf in 4k kwaliteit wil kunnen filmen is er een nieuwe handycam: de AX100E. Ook deze camera beschikt, naast een 1,0 inch sensor, Bionz-X beelldverwerker en een Zeiss objectief, over WiFi/NFC. Handig is ook dat de camera de mogelijkheid heeft om 4k beeldmateriaal om te zetten naar een minder groot formaat wat delen een stuk makkelijker maakt.

AX100E_BK_main2_hood-1200

Ook Sony’s Action Cam kreeg een update en beschikt nu over een BIONZ X-beeldverwerker en een nieuwe ZEISS Tessar 170 graden groothoeklens. De lichtsterke 18,9 megapixel Exmor R CMOS-sensor moet zorgen voor een beterr beeldkwaliteit. De nieuwe HDR-AS100 is spatwaterdicht en heeft dus niet direct een watervaste behuizing of beschermhoes nodig.

Niet alleen hoge beeldkwaliteit maar ook goed geluid heeft bij Sony de aandacht. Met het nieuwe assortiment draadloze speaker- en audiosystemen dat wordt aangevoerd door het SRS-X9 wifi-model met High Resolution Audioweergave moet High-Resolution geluid op de kaart gezet worden. Het 2.1-kanaals systeem met bi-amp subwoofer en dubbele passieve radiator heeft een 8-kanaals S-Master HX Audio Amplifier met een vermogen van 154 Watt.  Verder beschikken deze luidsprekers over aptX-codingtechnologie, S-Master Digital Amplifier en DAB-radio.

SRS-X9_cw-1200

Verder werden aangekondigd de Xperia Z1 Compact met veel van de specificaties van het vlaggenschip Z1 in een kleinere behuizing, Xperia Transfer Mobile waarmee je makkelijk je gegevens van de ene telefoon op de andere kan overzetten met behulp van NFC of een kabel. De Smartband is een polsband die allerlei gegevens en activiteiten bijhoudt van de drager zoals slapen, sporten, foto’s maken of muziek luisteren. Met behulp van een app kunnen deze dan bekeken worden. De SmartBand wordt geïntroduceerd in de kleuren zwart, wit en paars en wordt in april op de Nederlandse markt verwacht. De adviesverkoopprijs is € 99,-.

Twee concepten die getoond werden waren de Head Tracker Sensor dieaan de achterzijde van Sony’s HMZ-T3W persoonlijke 3D-viewer te bevestigen is. De sensor neemt de hoofdbewegingen van de drager waar en past het beeld van links naar rechts en van boven naar beneden aan. Met de HeadTracker kunnen consumenten de Action Cam-beelden vanuit verschillende hoeken zien doordat het blikveld wordt aangepast aan de positie van het hoofd.
Een ander nieuw Sony prototype dat tijdens CES te zien is, is de Tennis Sensor. Deze sensor wordt aan een tennisracket bevestigd. De opslag van de tennisser wordt geanalyseerd en vastgelegd, met informatie over de slagsnelheid, het spineffect en de snelheid van de bal. Dit is ook achteraf via de smartphone te bekijken. Of deze concepten echt in de winkel zullen belanden is afwachten, maar altijd leuk om te zien welke nieuwe toepassingen voor technologie er gevonden worden.

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker