Apple zou Loewe willen kopen

| 13 mei 2012 | door

Volgens AppleInsider zou Apple op zeer korte termijn Loewe willen overnemen.

Nog deze week – voor 18 mei – zou alles rond moeten komen, en de Duitse fabrikant van design-AV in handen komen van Apple.

Apple Televisie

De reden van een eventuele overname is duidelijk. Al sinds de biografie van Steve Jobs uit is wordt er gespeculeerd dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen televisie. Dit zou volgens ingewijden een totaal nieuwe televisie worden, waarbij de gebruiksvriendelijkheid, design en integratie van online content centraal staan.

Loewe zou bij de ontwikkeling van een dergelijke tv geen onlogische keuze zijn. Het is nu een van de weinige televisie-merken die (minimalistisch) design en techniek hoog in het vaandel hebben. Bovendien werkt Loewe al heel nauw samen met Sharp, dat ook de lcd schermen voor de iPad levert.
En hoewel Apple zelf heel veel techniek in huis heeft, zijn televisies toch net buiten de comfort-zone van het bedrijf. Apple is enorm groot geworden door de iPod, iPhone en iPad – maar dit zijn persoonlijke apparaten. Een televisie is in de basis bedoelt om gebruikt te worden door meerdere mensen tegelijkertijd.

Overnamebedrag

Volgens AppleInsider is Apple bereid om 87,3 miljoen euro neer te leggen voor Loewe – een bedrag iets boven de huidige beurswaarde. Een overname zal voor een aantal mensen financieel goed uitkomen. Het afgelopen jaar werd er een verlies geleden van 10,5 miljoen euro, bij een omzet van 274,3 miljoen euro.

“├╝berhaupt nichts dran”

Nadat de geruchtenstroom op zondag stevig op gang kwam, was Loewe snel met een reactie. Aan het Duitse Heise lieten ze weten dat er helemaal niets van waar is.
De geruchten over een Apple televisie (niet te verwarren met de Apple TV) zijn hiermee echter alleen nog maar sterker aangewakkerd.

 

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker