Bang & Olufsen BeoSound 8 speakerdock voor iPod, iPhone en iPad

| 11 november 2010 | door

Met de BeoSound 8 heeft Bang & Olufsen haar eerste “iDock speaker” geïntroduceerd die gebruikt kan worden met zowel iPod, iPhone èn iPad.

Zoals je van B&O kunt verwachten is de BeoSound 8 niet bepaald een doorsnee apparaat. Dat is ondermeer te merken aan het bijzondere uiterlijk, maar ook aan de mogelijkheden.

Het is opvallend dat Bang & Olufsen niet eerder een apparaat voor de iPod hebben gemaakt. Dat geven ze zelf ook toe: naar eigen schatting heeft 60% van de B&O bezitters een iPhone, dus het is niet meer dan logisch om op dit gegeven in te spelen.

BeoSound 8

De BeoSound 8 is een zeer opvallende verschijning, in design-waarde waarschijnlijk alleen te vergelijken met de B&W Zeppelin. De eerste reacties zijn dan ook identiek: of je vindt het apparaat mooi, of erg lelijk.

De designer – David Lewis – heeft van de BeoSound 8 een ‘licht’ ontwerp gemaakt. De twee ronde conische luidsprekers staan iets gekanteld, steunend op kleine pootjes. Ze worden bijelkaar gehouden door middel van een aluminium tussenstok, waar ook de basis-bediening en de dock in zijn verwerkt. Door het open karakter is de BeoSound 8 (nog) één van de weinige die ook gemakkelijk met de iPad overweg kan. De iPod, iPhone of iPad wordt aan de achterzijde ondersteund door een beugeltje. Met een iPhone of iPod is dit een mooie constructie, maar de iPad moet je vooral voorzichtig aanraken om deze niet uit het dock te laten glijden…

Extra mogelijkheden

De BeoSound is primair absoluut bedoeld voor Apple apparatuur, maar er zijn meer mogelijkheden. Door middel van een USB aansluiting kan deze ook gemakkelijk gebruikt worden als computer-luidspreker, en met de AUX/Line-in ingang is vrijwel ieder audio-apparaat als bron te gebruiken.

De afstandsbediening van de BeoSound 8

Bang & Olufsen vermeldt ook dat deze kan worden aangestuurd door middel van de Apple Airport Express, maar daar heb je waarschijnlijk wel een losse (Apple) ontvanger voor nodig.

Meegeleverd worden – naast een muurbeugel – ook een afstandsbediening. Dit is een zeer klein rond apparaatje, waarmee je via infrarood de basis-functies voor muziekluisteren kunt regelen: volume en vorige/volgende. Wel weer in stijl uitgevoerd natuurlijk.

Design

Er zijn twee kleurvariaties van de BeoSound 8: wit en zwart; dit zijn de kleuren van de luidspreker-grilles en de achterzijde. Binnenkort zullen er ook zogenaamde luidsprekerhoezen verkrijgbaar zijn, om al naar gelang smaak, humeur of tijd van het jaar de iPod speaker te personaliseren. Deze kleuren zijn geel, paars, lichtpaars, groen, wit en zwart.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bHnbPuLOTe8

Specificaties

 • Stereo twee-weg luidspreker-systeem
 • Vermogen: 70 watt voor lage tonen, 35 watt voor de hoge tonen
 • Frequentiebereik: 38 – 20.000 Hz.
 • Gebruikte materialen voor afwerking: kunststof met aluminium
 • Aansluitingen: iPhone/iPod/iPad, USB, line-in
 • Afmetingen: 66,1 x 23,9 x 16,4cm (b x h x d)

De Bang & Olufsen BeoSound 8 zal binnen een paar weken te krijgen zijn – keurig op tijd voor cadeau-maand december – voor iets minder dan duizend euro: € 980.

.

4 Reacties op “Bang & Olufsen BeoSound 8 speakerdock voor iPod, iPhone en iPad”

 1. W.l. Friedrich reageerde:

  Een Airport Express is een ontvanger

 2. Jens reageerde:

  Zal wel super geluid zijn. B&O altijd top, slim om ook een Ipad Dock te maken, die ook voor iPhone te gebruiken is, heb je maar 1 Dock nodig. Ik ga hem halen, of de Sint moet erg goede zin hebben… Prijs valt wel over heen te komen, een redelijke Dock kost nuook serieus geld, en b&o klinkt toch altijd lekkerder.

  Heb tijdje geleden een test gelezen van hun eerste speakersysteem in een auto, een Audi a8, en was direct de best klinkende hifiset in een auto en liet alle carhifi merken in het niets. Geluidstechnisch zijn ze superieur.

  Kan niet wachten….

 3. Fabian reageerde:

  Ongeacht de prijs lijkt me dit een interressant product. Past ook nog eens goed in het moderne interieur van tegenwoordig.

 4. […] het merk was de Beolit 8 een ommekeer. Deze iPod luidspreker bleek een schot in de roos, en nog niet eerder hadden ze een […]


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker