Marmitek HDMI schakelaar Connect350 en splitter Split312

| 29 september 2010 | door
HDMI is dè audio/video verbinding van dit moment – maar lang niet alle tv’s zijn voorzien van genoeg HDMI aansluitingen om al je apparatuur er op aan te sluiten.
Marmitek is een bekende naam op de AV-accessoire markt, en heeft nu twee producten geïntroduceerd voor deze HDMI problemen: de Connect350 en de Split312.

Connect350: meerdere HDMI apparaten op je TV

Met de Marmitek Connect350 schakelaar kunnen 5 HDMI bronnen worden aangesloten op je tv (of projector) via één kabel. De ontvanger van – de digitale televisie, de blu-ray speler, PS3, Xbox360, en een HTPC bijvoorbeeld kunnen allemaal aangesloten worden op de tv, en zonder dat er HDMI kabels gewisseld hoeven te worden kan er geschakeld worden tussen deze bronnen door middel van de (meegeleverde) afstandsbediening.

Maar soms hoeft het helemaal niet te gaan om veel apparaten: als die apparaten redelijk ver van de televisie vandaan staan, hoeft er met een dergelijk HDMI-schakelaar maar één kabel getrokken te worden. Bij een projector (die bovendien vaak maar één HDMI ingangen hebben) is dit zeker het geval.
De Connect350 ondersteunt HDMI 1.3, dus alle ‘standaard’ functionaliteiten als FullHD 1080p met Deep Color, xvYCC, lip sync, HD surround (Dolby TrueHD, DTS Master Audio), CEC worden allemaal doorgegeven. Deze HDMI schakelaar wordt verkocht voor € 49,95.

Split312: HDMI op meerdere tv’s of projectoren

Het kan ook zijn dat het probleem omgekeerd is: je wilt één apparaat aansluiten om meerdere schermen. Meestal kijk je tv-programma’s op de tv (via de digitale tuner), maar bij een film of sportwedstrijd schakel je liever om naar ‘the big screen’: een projector. Als je hiervoor eerst HDMI kabels moet gaan wisselen zal je dit niet altijd snel doen.

En daarvoor zijn HDMI splitters bedacht: één HDMI bron (blu-ray speler, tv-tuner, of AV-receiver) wordt ‘gesplitst’ in twee, waarbij het signaal (audio en video) tegelijkertijd naar twee schermen gaat, zoals tv en projector.
De Split312 heeft intern een versterker om het HDMI signaal ‘op peil te houden, zodat er geen problemen ontstaan met te zwakke datasignalen.
Net als de HDMI schakelaar kost de HDMI splitter € 49,95 – in beide gevallen trouwens zonder HDMI kabels.
Meer informatie is te vinden op de Marmitek website.
.
.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker