Nieuwe Bose Lifestyle V-Class en T-Class systemen: T10 en T20, V25 en V35

| 10 juni 2010 | door

Bose heeft haar nieuwste Lifestyle V-Class en T-Class home entertainment systemen geïntroduceerd in Nederland.

bose-lifestyle

Vier verschillende systemen  in twee klassen, waarbij er zeer veel aandacht is gegeven aan het installatiegemak met behulp van Bose’s Unify integratie.

Bose Unify

bose-unifyDit concept begeleidt je tijdens het installatieproces, en laat stap-voor-stap zien wat er gedaan moet worden. Dit begint al met de verpakkingen, die keurig genummerd overeenkomstig de handleiding. Maar het is meer dan een ‘wizard’: het wijst je er via het menu op als een aansluiting niet goed is gemaakt, en helpt je zo nodig om het alsnog goed te doen.
Verder helpt Unify bij het bedienen van de apparatuur. Via een menu op je tv zijn alle functie te bedienen.

Bose Lifestyle T10 en T20, V25 en V35 systemen

Op alle vier systemen is het mogelijk om maximaal 6 audio/video bronnen aan te sluiten. De T10 en T20 zijn ontworpen als hub (zonder eigen bronnen), de V20 en de V35 hebben ook een radio en een iPod/iPhone dock. Bovendien zijn twee systemen in de V-Class voorzien van multiroom-mogelijkheden, en heeft een uitgebreide universele afstandsbediening, waarop ook informatie is af te lezen over de bijvoorbeeld de huidige radiozender of iPod nummer, zonder dat hiervoor je tv aan hoeft.

bose-lifestyle-v35

Zoals het Bose betaamt in haar Lifestyle producten wordt je kamer geanalyseerd, waarmee het systeem wordt afgestemd op de akoestiek. Bose noemt dit systeem ‘Adaptic’.
De aangesloten video-bronnen worden ge-upscaled naar 1080p (Full HD) via HDMI.De audio van iedere willekeurige bron wordt met behulp van ‘Videostage 5′ decodering en nabewerking omgezet naar surround-sound, of het nu dvd, video of audio cd’s zijn.

bose-lifestyle-t10

Luidspreker-opties: Direct/Reflecting, Jewel Cube of Virtually Invisible

Het verschil tussen de T10 en de T20 zit in het type luidsprekers, net zoals tussen de V25 en V35.

Zowel de T20 als de V25 worden vergezeld door de Direct/Reflecting’ luidsprekers: twee kubusjes op elkaar van bij elkaar nog geen 16cm hoog, dat door middel van Bose’s befaamde manier de hele kamer voorziet van geluid.

De T10 wordt vergezeld door ‘Virtually Invisible’ luidsprekers. Dit zijn kleine, kubusvormige luidsprekers van nog geen 8 centimeter hoog, en door Bose zelf omschreven als ideaal voor kleinere ruimten.

Bij de V35 horen de  ‘Jewel Cube’ luidsprekers, wat de “meest compacte en krachtigste luidsprekers” zijn van Bose, ook werkend met ‘Direct/Reflecting’ technologie, met een hoogte van iets meer dan 11cm.

De horizontaal georiënteerde center-speaker is bij de T20, V25 en V35 gelijk, alleen de T10 heeft een centerspeaker die identiek is aan haar overige luidsprekers.

bose-luidsprekers

Het “laag” wordt bij beide luidsprekertypen verzorgd door de Acoestimass module. Bose claimt (nog steeds) dat het niet uitmaakt waar je deze subwoofer plaatst in de kamer, omdat geluid altijd lijkt te komen uit de satelliet-luidsprekers.

Voor de goedkoopste Bose Lifestyle T10 betaal je € 1995, voor de T20 €2495. De prijzen van de V-Class typen liggen hier nog een stuk bove: € 3495 voor de Lifestyle V25, en € 4495 voor het topmodel V35.

Twijfels

Deze prijzen komen mij bijzonder hoog over. Op AVblog komt vaker apparatuur langs met twijfelachtige prijs/kwaliteitsverhouding, maar 2000 euro voor een satelliet-homecinema systeem zonder enige audio- of videobron vind ik veel.
En voor 2500 euro extra krijg je niet veel meer dan betere luidsprekers (maar nog steeds satellieten), een iPod-ingang, tuner en multiroom mogelijkheden.
Wat ik zeker mis voor zo’n prijs zijn een blu-ray-speler (of op zijn minst dvd), afspelen van usb en het streamen van muziek via je netwerk.

arcam-solo-movieIk ben sceptisch over Bose, en ook over satelliet-luidsprekers, dus Bose Lifestyle is duidelijk niet voor mij bestemd. Het wat ik met name krijg is dat er “voor dat geld toch wel iets beters te krijgen moet zijn”. Op dit moment begeven veel ‘high end’ fabrikanten zich op het all-in-one pad (denk bijvoorbeeld aan Arcam), en gecombineerd met kleine luidsprekers van een gerenommeerd merk verwacht is een veel betere ervaring, in geluidskwaliteit maar ook in beleving.

Dat zal ook te maken hebben met de totaal andere marktbenadering van Bose, waarbij het meer gaat om het ‘concept’ dan om de specificaties. Bang & Olufsen bijvoorbeeld is ook prijzig, maar daar krijg je nog een bijzonder design voor terug.

Maar eerlijk is eerlijk: het Bose Lifestyle systeem heb ik zelf nog niet gehoord, dus ik geef ze (nipt) het voordeel van de twijfel.

Oordeel zelf over de Bose Lifestyle systemen op de website van Bose.

Met dank aan Audio Video van Mensvoort Veldhoven voor enige correcties.

.

16 Reacties op “Nieuwe Bose Lifestyle V-Class en T-Class systemen: T10 en T20, V25 en V35”

  M DE GROOT reageerde:

  Ik ben sinds een week of 4 in het bezit van een bose lifestyle
  T20 systeem.
  Ik vind het geluid echt giga mooi!!
  Alleen het afspelen van dvd,s geeft nu al vanaf het begin problemen,beeld valt weg ,geluid valt weg,en dit is wat mijn overigens zeer capabele leverancier al samen met mij heeft vervangen en geprobeerd,schrik niet: nieuwe bose console,3 keer een nieuwe blu ray speler van 2 verschillende merken; nieuwe hdmi kabel en nog steeds het zelfde probleem.

  Kortom hier word je niet vrolijk van

   Ingeborg reageerde:

   Hallo,

   heb je het probleem van het wegvallen van het beeld bij DVD’s al opgelost? Wij hebben nl. exact hetzelfde probleem. Contact hierover gehad met Bose en Samsung, onze tv is hiervan, maar niemand kan het oplossen

    M DE GROOT reageerde:

    Hoi

    Bij ons is het probleem zo goed als opgelost,wij hebben onze tv op 1080 i in plaats van 1080p gezet hetzelfde met de bose console gedaan dus ook op 1080i
    ipv 1080p
    Tussen de bluray en bose console een high definition digital av hdmi kabel van ixos.
    De dvd ,s die eerst problemen gaven deden het toen bijna allemaal goed.
    DVD met krassen geven nog steeds hetzelfde probleem zelfs een nieuwe dvd gaf problemen tot wij deze schoonmaakte toen was dat probleem
    ook opgelost.
    Volgens ons is het systeem van bose dus echt super gevoelig voor foutjes door vuil of beschadigingen.

    Hoop dat jullie re een beetje mee geholpen zijn ,wij genieten nu in ieder geval wel van het systeem dus!

    groeten

  Ed Gaikema reageerde:

  Nou mooi zeg, een systeem van meer dan 2000 euro en dan nog altijd niet in staat om 1080P weer te geven. Voor dergelijke bedragen koop je toch gewoon ook systemen die dat wel kunnen. Misschien iets minder design, maar zeer zeker met een betere kwaliteit. Je zult hooguit iets beter je best moeten doen bij je vrouw, want vrouwen zijn de enige doelgroep voor een Bose systeem.

  Gerard van H. reageerde:

  Ik heb sinds juli 2010 een V35 en deze werkt nog steeds niet goed. Probleem zit hem in het HDMI gedeelte in combinatie met een UPC Philips HD box. Ieder keer slaat het beeld vast en moet de UPC kast geheel herstart worden. Bose is ermee bezig maar nu na 4 maanden werkt het nog steeds niet. De dealer loopt zich alle kanten uit de voeten om het te regelen, echter deze komt er tot nu toe ook niet verder mee. Ik geef ze nog 4 weken, dan gaat alles terug. Wat een service van Bose! Geen dus. Heren van Bose doe iets!!

  M DE GROOT reageerde:

  probleem met t20 uitvallen dvd voorlopig opgelost door het gebruik van component kabel ipv hdmi tussen blu ray en t20 console
  hopelijk komt bose nog eens met een update zodat het systeem ook met hdmi werkt

   peter reageerde:

   Leuk ik heb sinds 1 week de t20 en meteen had ik het probleem dat mijn sateliet decoder via hdmi niet werd herkent.
   moest iedere keer de decoder resetten voor ik beeld en geluid kreeg.
   was aangesloten via optische kabel voor geluid en hdmi voor geluid.
   Bij de bleu ray speler geen problemen.
   heb de sateliet decoder nu ook via component aansluitingen aangesloten en heb geen problemen meer.
   dus bedankt voor de tip.

  Rick Vd Linden reageerde:

  Hallo,

  Ik heb een Bose T20 systeem gekocht, alles aangesloten wat vrij eenvoudig was. Heb de blue-ray en dvd recorder aangesloten.heb tv met digitaal module in tv.maar als ik met de bose afstandsbediening of de afstandsbediening van de tv de tv aanzet heb ik GEEN geluid. Alleen via blue-ray en dvd werkt het geluid niet via tv. Hoe kan dat????
  Iemand het zelfde probleem gehad? Hoop dat iemand me kan helpen.

  Groeten Rick.

  ivan reageerde:

  doe mij maar de netwerk speler van Linn dan weet je pas dat je een muziekliefhebber bent het is gewoon genieten en dan heb je het gevoel alsof de wereld even stilstaat wat een werelds geluid en diepgang in de muziek een woord: Heaven.

  lesley reageerde:

  hallo ik heb vandaar bose v 35 gekocht die komen vrijdag thuis bezogen aan sluiten groedjes lesley

  lesley reageerde:

  ze heb vandaar mij bose v 35 thuis gebracht en aan geslooten en kabel mooi weg werkt alleen heb ik nu al spijd film kijken is wel mooi geluit alleen als muziek luister via pc naar bose vind ik egt waarden loos geluid het klink net of dat boxen 100 euro kosten voor dat geld mag je wel wat beter geluit verwachten

  frank reageerde:

  heb sinds een paar weken een bose 235 makkelijk aan te sluiten dat gaat ook goed alleen als alles aangesloten is doet hij het niet. tv lijkt wel een flipperkast geluid valt steeds weg enige wat het goed doet is de dvd geen problemen mee.tot je de dvd uitzet en het systeem niet terug koppelt naar de tv .dan begint het gedonder weer. heb al verschillende mensen gehad die proberen te helpen. maar tot nu toe DRAMA wie weet eventuele oplossing

  frank reageerde:

  Bose zegt bel upc upc zegt zet er een optische kabel tussen. alles gedaan het werkt niet . bose heeft geen service dienst zeggen ze. vreemd voor zo een groot bedrijf. upc zegt ligt niet aan de media speler.en zo word je van het kastje naar de muur gestuurd. triest want het systeem kost niet niks

  Fons reageerde:

  Problemen met geluid (wegvallen na half uur spelen daarna elke minuut)
  Aangesloten:
  Philips Smart/Led TV 46PFL8007K/12
  PVR Cisco 8485DVB van Ziggo
  Bose T20 Lifestyle System.
  Dit wegvallen van geluid komt alleen voor als ik films huur van Ziggo via On Demand.
  Ziggo en Bose hebben geen doeltreffende oplossingen.
  Wie kan me helpen!!!!! Duur spul maar ’n drama.

  Jonny reageerde:

  Weet iemand of je de Bass van de subwoofer zelfstandig in kan stellen? Ik heb de T10

  Wie o wie kan mij helpen?


Reacties

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker

88 inch 8k OLED televisie van LG