Nieuwe Rotel 12 series (1): streaming, radio en cd – RT11, RT12 en RCD12

| 15 juli 2012 | door

Deze maand heeft Rotel een compleet nieuwe lijn uitgebracht met hifi-apparatuur: de 12 series.

De lijn bestaat uit diverse componenten: twee tuners (waarvan één streaming), een cd-speler en drie verschillende geïntegreerde versterkers. De bronnen worden hier besproken – de versterkers komen in deel 2 aan bod

RT 11 FM/DAB+ tuner

De RT 11 is een tuner in de tradiotionele zin van het woord, met zowel FM (analoog) als DAB+ (digitaal) ontvangst. Rotel’s lange en goede reputatie met het maken van tuners moet hiermee voortgezet worden. Het heldere display geeft de doorgegeven informatie van RDS of DAB aan. Onder de toetsen kunnen in totaal 30 voorkeuze-zenders geprogrammeerd. worden.

De prijs van de Rotel RT-11 is 650 euro.

RT 12 – Internet radio / streamer / DAB+ / FM tuner

De RT 12 is in tegenstelling tot de RT 11 een veel universelere audiobron. Naast ‘gewone’ radiostations kun je met deze tuner ook op een van de duizenden beschikbare internet-radiozenders afstemmen. En behalve radiostations is de RT-12 ook in staat om je ‘eigen’ muziek te streamen vanaf je PC of NAS via UPnP. De digitale streams worden door middel van een Wolfson WM8740 chip omgezet in een kwalitatief hoogstaand analoog signaal. De netwerk-aansluiting wordt niet alleen gebruikt voor streaming audio. Het is ook de ingang voor de bediening van je hele Rotel systeem met de speciale iPad of iPhone App. Voor de extra netwerk-functionaliteit moet 100 euro meer worden betaald dan voor de RT-11, dus 750 euro.

RCD 12 cd speler

Niet iedere hifi fabrikant waagt zich er nog aan, maar Rotel is er van overtuigd dat cd-spelers nog steeds beter kunnen. De RCD-12 is net als andere onderdelen uit de 12 Series voorzien van een Wolfson WM8740 D/A converter voor een nauwkeurige omzetting naar een analoog signaal. De RCD-12 cd-speler is natuurlijk te bedienen via knoppen en afstandsbediening, maar – in combinatie met andere apparaten uit de 12 Series – ook met de Rotel Remote app voor de iPhone en iPad. De verkoopprijs van deze cd-speler is 600 euro.

Versterkers

Naast de RT-11, RT-12 en de RCD-12 heeft Rotel nog 3 verschillende geïntegreerde versterkers in de 12 Series – daarover meer in deel 2.

.

Eén reactie op “Nieuwe Rotel 12 series (1): streaming, radio en cd – RT11, RT12 en RCD12”

    […] tuners en een cd-speler heeft de Rotel 12 serie natuurlijk ook het hart van de hifi-installatie opgenomen: de […]


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker