Samsung buigt haar OLED tv, maar verkoopt er nog geen

| 16 januari 2013 | door

Op de uitgebreide stand van Samsung pronkte de F9500 tv: haar eerste echte OLED tv met 55″ doorsnede.

_DSC1463

De beeldkwaliteit is even indrukwekkend als het model dat ze vorig jaar introduceerde op dezelfde locatie. Het is dan ook hetzelfde scherm.

OLED productie

Het probleem is dat Samsung – en vrijwel alle andere merken – het nog niet gelukt is om een betrouwbare productielijn op te zetten voor OLED schermen. Van alle modellen die nu van de band af rollen is slechts 10% direct bruikbaar. En zelfs met lapmiddelen blijft er maar 30% over. Daarmee zijn OLED tv’s voorlopig nog veel te prijzig en onzeker om in de markt te zetten.

Gebogen scherm

Wel nieuw op het gebied van OLED is de Curved OLED TV. Voor het eerst is een tv niet vlak, maar licht gebogen met een ronding van 5 graden.

Samsung gebogen OLED scherm

Deze subtiele kromming maakt de kijkervaring net iets comfortabeler, omdat de afstand tussen scherm en ogen gelijkmatiger is.
Het is alleen wel te betwijfelen of je er nut van hebt als je niet recht voor de tv zit.

.

2 Reacties op “Samsung buigt haar OLED tv, maar verkoopt er nog geen”

  1. […] is nog absoluut onduidelijk of Samsung dit ooit echt gaat toepassen in haar televisies. Ze hebben op het moment al een gebogen OLED televisie, maar deze buiging is vast, en zeer subtiel. Sowieso staat OLED nog (steeds) in de kinderschoenen, […]

  2. […] uiterlijk is beduidend anders dan het model wat eerder is getoond. Een half jaar geleden was het meer een concept-model; nu is deze gegoten in een mooi […]


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker